Wereld 

Producten voor deze categorie 

Jongeren in debat over de toekomst van de EU        

Wereld 
 

Op de Internationale Dag voor de Rechten van het Kind kwamen jongeren bijeen in het Europees Parlement om de toekomst van de EU te bespreken met deskundigen op het gebied van kinderrechten.

Rohingya komen aan in Bangladesh ©Dar Yasin/AP Photos/European Union-EP        

Wereld 
 

De afgelopen maand zijn 400.000 Rohingyas van Myanmar naar Bangladesh gevlucht. Het EP heeft de regering van Myanmar aangespoord om de onderdrukking van deze minderheid te stoppen.

De leden  vragen meer aandacht voor wapenexport in de EU        

Wereld 
 

Wapens worden op grote schaal geëxporteerd en sommige ontvangen landen zijn in conflicten die de veiligheid van Europa bedreigen. Het Parlement wil de regels voor wapenexport verbeteren.

video        

'Waar de persvrijheid eindigt, eindigt de democratie. Het verleden heeft dit geleerd,” aldus EP-lid Jaromír Štětina, een voormalig journalist die zijn baan verloor tijdens de Praagse Lente in 1968 toen de legers van het Warschaupact Tsjecho-Slowakije binnenvielen. Sinds 2014 is hij lid van het Europees Parlement. Dit is zijn verhaal.

M©UNHCR/B.Malum        

Eén op de drie meisjes in ontwikkelingslanden is getrouwd vóór zij achttien is en één op de negen zelfs voor haar vijftiende verjaardag. Kindhuwelijken beperken het toekomstperspectief van meisjes omdat zij meestal met school moeten stoppen zodra zij trouwen. Meisjes worden ook geconfronteerd met gevaarlijke complicaties als gevolg van zwangerschap en bevalling, de belangrijkste doodsoorzaken bij tienermeisjes in ontwikkelingslanden.Daarnaast lopen ze een groot risico om misbruikt te worden.

Vlag van de EU en Oekraine ©AP Images/European Union-EP        

De afgelopen drie jaar heeft het Europees Parlement zich steeds solidair getoond met Oekraïne door de roep van de bevolking voor verandering, politieke en economische hervormingenen en nauwere banden met Europa te steunen. Het Parlement veroordeelde de militaire inzet van Rusland en de illegale annexatie van de Krim. Een visumvrije regeling voor Oekraïense burgers die naar de EU willen reizen, staat volgende week op de plenaire agenda voor stemming.