Vergadering ACS-EU: "Er zal geen ontwikkeling zijn zonder blijvende vrede en veiligheid" 

 
 

Deel deze pagina: 

De ACS-EU vergadering vindt plaats op Haiti van 18 tot 20 december. 

Economische trends, klimaatverandering en veiligheid zullen de belangrijkste kwesties zijn tijdens de 34ste Paritaire Parlementaire Vergadering ACS-EU op 18-20 december in Haïti.

Vooruitlopend op de top in Port-au-Prince, sprak medevoorzitter Louis Michel over de grote potentie van landen in Afrika, het Caraïbisch gebied en de Stille Oceaan: "Ze bezitten buitengewone natuurlijke en menselijke hulpbronnen. De uitdaging voor de komende jaren zal zijn om dit geweldige potentieel te combineren met de voordelen van de markteconomie en de deugden van onpartijdige politieke instellingen."

De 34e Paritaire Parlementaire Vergadering ACS-EU brengt EP-leden De  Vergadering ACS-EU brengt EP-leden en parlementsleden uit Afrika, het  Caraïbisch gebied en de Stille Oceaan bij elkaar. "Er zal geen ontwikkeling zijn zonder blijvende vrede en veiligheid" zegt medevoorzitter @LouisMichel Lees verder: http://bit.ly/2CfSNUN De vergadering wordt geopend door medevoorzitters Louis Michel, EP-lid, namens de EU, en Ibrahim Rassin Bundu, namens de ACS-landen. De plenaire vergadering in Port-au-Prince op 16 december wordt voorafgegaan door vergaderingen van de permanente commissies van de ACS-EU.


Tot de onderwerpen op de agenda behoren duurzaam toerisme, de rol van natuurlijke hulpbronnen bij het bevorderen van duurzame ontwikkeling, de bestrijding van infectieziekten, de blauwe economie, klimaatverandering en de situatie in Mauritanië.


De Paritaire Parlementaire Vergadering ACS-EU vindt twee keer per jaar plaats en verenigt EP-leden met parlementsleden uit 78 landen in landen in Afrika, het Caraïbisch gebied en de Stille Oceaan diel de Overeenkomst van Cotonou hebben ondertekend.

 

Volg de #ACPEU-vergadering op Twitter.