Nieuws 

Featured 

Video over de  Europese verkiezingen van 23 tot en met 26 mei 2019 in het kader van het thema 'Bepaal jouw toekomst'.        

Bepaal jouw toekomst (video) 

Europese zaken 
 

Europa staat voor vele uitdagingen. Jouw stem is ook jouw kans om de toekomst te bepalen. Bekijk onze video en kom erachter waarom dat belangrijk is.

© European Union 2019 -EP        

Europese zaken 
 

De Europese instellingen staan in dienst van de burgers en landen van de EU, maar wat zijn hun functies en hoe verschillen ze van elkaar? Bekijk de infografiek voor een korte handleiding.

Deel deze pagina op Twitter

Zodra we op deze wereld komen, zijn we samen. Ieder van ons kan iets bijdragen, maar samen kunnen we echt het vers… https://t.co/NNQF0JXjwt

Zie ook: 

Infografiek over Europese grens- en kustwacht.        

Veiligheid 
 

Om de veiligheid van Europa te versterken wil de EU het Europees grens- en kustwachtagentschap uitbreiden met 10.000 grenswachters. Op 17 april 2019 keurde het Parlement de plannen goed.

Foto van AP Imageas/European Union-EP        

Economie 
 

Het voorkomen van toekomstige financiële crises vergt veel werk. Parlementsleden hebben op 16 april 2019 plannen aangenomen om de bankenunie in de eurozone verder te versterken.

cover picture for road safety infographic        

Maatschappij 
 

De EU heeft een goede reputatie wat betreft verkeersveiligheid, maar welke landen zijn het veiligst? Ontdek de statistieken op basis van EU-land, type weg, geslacht, leeftijd en meer.

Kennisgeving e-mail 

Aanmelden voor updates over uw favoriete onderwerpen