Nieuws 

Featured 

Plastic afval in de oceanen        

Maatschappij 
 

Welke soorten plastic afval worden het in zee gevonden? Hoe wil het Parlement ervoor zorgen dat het zeeafval vermindert? Lees verder over de voorgestelde EU-regels.

Deel deze pagina op Twitter

Op de agenda in 2019: ✔️ #EUverkiezingen ✔️ debatten over de toekomst van Europa ✔️ handelsovereenkomsten ✔️ zelfr… https://t.co/Slh1iI7PIt

Zie ook: 

Top Story: International Trade ©AP Images/European Union-EP        
Prioriteit 

Prioriteit 
Gebruik maken van globalisering 

Economie 
 

Globalisering biedt zowel kansen als uitdagingen. Ontdek hoe de EU de voordelen probeert te optimaliseren en tegelijkertijd de risico's verkleint.

Interview met Daniele Viotti        

Economie 
 

De EP-leden hebben op 12 december de EU-begroting voor 2019 goedgekeurd en gezorgd voor meer geld voor onderzoek en Erasmus. Lees ons interview met rapporteur Daniele Viotti.

Het ESF +        

Maatschappij 
 

Het Europees Sociaal Fonds wordt verbeterd om efficiëntere antwoorden te bieden op de huidige uitdagingen en om de sociale dimensie van de EU te versterken.

Infografiek        

Wereld 
 

De EU onderhandelt wereldwijd over verschillende handelsovereenkomsten en deze zijn afhankelijk van goedkeuring door het Europees Parlement. Lees ons overzicht van lopende onderhandelingen.

Parlementsgebouw in Brussel        

Europese zaken 
 

Deze week stemmen de parlementaire commissies over voorstellen voor betere terrorismebestrijding, de toelatingsprocedure voor pesticiden en over visumregelingen voor kort verblijf.

Einde geoblocking in Europa in zicht        

Economie 
 

Goed nieuws voor online shoppers: geen geoblocking meer en doorgeleid worden naar een website in een ander EU-land. De regels die het EP goedkeurde zijn vanaf 3 december van kracht.

Mail notification 

Aanmelden voor updates over uw favoriete onderwerpen