Hoofdnavigatie (Druk op Enter)
Direct naar de inhoud van de pagina (druk op "Enter")
Lijst van andere websites (Druk op Enter)

Europese Karel de Grote-Prijs voor Jongeren: 13 februari : Nieuwe deadline voor de indiening van kandidaturen !

Nationaal EU-nieuws - Jeugd − België − 19-01-2012 - 12:02
 

De periode voor de indiening van de kandidaturen voor de vierde Europese Karel de Grote-prijs voor jongeren is verlengd tot 13 februari e.k. Zo krijgen meer initiatiefnemers de mogelijkheid om hun kandidatuur in te dienen. De indieningsprocedure is snel en eenvoudig.


De Europese Karel de Grote-prijs voor jongeren richt zich op jongeren tussen 16 en 30 jaar die betrokken zijn bij projecten die een bijdrage leveren aan een beter wederzijds begrip tussen volkeren uit Europa en de totstandkoming van een Europese identiteit.


De prijs is een initiatief van het Europees Parlement en de Stichting Internationale Karel de Grote-prijs uit Aken. De drie laureaten krijgen respectievelijk € 2000, € 3000 en € 5000.  Vertegenwoordigers van de beste 27 nationale projecten worden uitgenodigd op de plechtige overhandiging van de prijzen die op 15 mei 2012 in Aken zal plaatsvinden.


De winnende projecten hebben een voorbeeldfunctie voor jongeren in Europa. Daarom zijn de organisatoren op zoek naar praktijkvoorbeelden van hoe Europeanen beter met elkaar kunnen samenleven.  Het kan gaan om jongereninitiatieven, happenings, uitwisselingen of internetprojecten met een Europese dimensie...


De formulieren voor de indiening van een kandidatuur zijn in de 22 talen beschikbaar op de website van de Europese Karel de Grote-prijs of via de website van het Informatiebureau van het Europees Parlement in België.

REF. : 20120119IPR35682
 
 
Contact