Hoofdnavigatie (Druk op Enter)
Direct naar de inhoud van de pagina (druk op "Enter")
Lijst van andere websites (Druk op Enter)

Euroscola - beleidsvormers voor een dag

overig Nieuwsitem - Onderwijs18-07-2012 - 14:34
 

Wat doet een lid van het Europees Parlement eigenlijk en wat is de rol van het Europees Parlement? De afgelopen 20 jaar hebben jonge Europeanen door middel van het Euroscola-programma de kans gekregen om een dag in de schoenen van een Parlementslid te staan. Na elke plenaire vergadering beleven ongeveer 480 studenten tussen de 16 en 18 jaar Europese integratie van dichtbij in Straatsburg. Kom meer te weten over dit unieke evenement op de nieuwe website van Euroscola.


Euroscola biedt studenten de kans om met studenten uit andere landen om te gaan en van gedachten te wisselen. Iedereen moet in een andere taal dan zijn moedertaal werken. De werktalen zijn Engels, Frans en Duits.


De voorlichtingsbureaus van het EP in de lidstaten beheren de selectieprocedure door middel van wedstrijden (een school in Oostenrijk die wil deelnemen zou bijvoorbeeld contact opnemen met het bureau in Wenen).


Op de nieuwe website van Euroscola zijn gegevens over de aanmelding en praktische informatie voor voorafgaande aan, tijdens en na het evenement te vinden. Euroscola heeft ook een Facebookpagina.

REF. : 20120706STO48460