Hoofdnavigatie (Druk op Enter)
Direct naar de inhoud van de pagina (druk op "Enter")
Lijst van andere websites (Druk op Enter)

Nederlands voorzitterschapsdebat: scepsis kantelen met resultaten, vluchtelingencrisis topprioriteit

Plenaire vergadering Persbericht - Instellingen20-01-2016 - 16:21
 
Mark Rutte debating the priorities of the Dutch Council Presidency with MEPs   Beloften nakomen en gemaakte afspraken uitvoeren: dat moet de nieuwe norm worden in Europa.", zei premier Mark Rutte woensdag in het debat

"Om scepsis tegen te gaan moeten we concrete resultaten boeken en die beter zichtbaar maken. (..) Beloften nakomen en gemaakte afspraken uitvoeren: dat moet de nieuwe norm worden in Europa. Afspraak is afspraak", zei premier Mark Rutte woensdag in het debat over de prioriteiten van het Nederlandse voorzitterschap in Straatsburg.


Vluchtelingencrisis topprioriteit


De premier stelde dat het cruciaal is dat de afspraken die eind vorig jaar met Turkije werden

gemaakt voortvarend worden uitgevoerd, om de druk op onze buitengrenzen te verlichten. Ook onderstreepte hij het belang van veilige opvang in de regio, controle over de buitengrenzen (vooral in Griekenland), het uitrollen van zogenaamde 'hotspots' en het op orde brengen van de registratie van vluchtelingen zodat alle lidstaten - zoals afgesproken - hun aandeel kunnen leveren in de opvang. "We hebben geen tijd meer te verliezen. Binnen zes tot acht weken moet we een sterke daling realiseren in het aantal vluchtelingen", aldus de heer Rutte.


Andere prioriteiten waar Nederland op inzet zijn onder meer het stimuleren van innovatieve groei en werkgelegenheid, een stabiele Eurozone, optimaal gebruik maken van de vele kansen die er liggen op de Europese interne markt (digitaal en diensten) en korte metten maken met nodeloos belemmerende regels voor mensen en bedrijven.


U kunt het volledige debat hier terugkijken (klik op 20.01.2016)

REF. : 20160114IPR09900
 
 
Contact