Hoofdnavigatie (Druk op Enter)
Direct naar de inhoud van de pagina (druk op "Enter")
Lijst van andere websites (Druk op Enter)
 

Terugblik op de plenaire vergadering: CETA, terrorisme, robotica, toekomst EU

Plenaire vergadering Instellingen / Buitenlandse/internationale handel / Externe betrekkingen / Economische en monetaire zaken17-02-2017 - 13:17
 

De leden gaven deze week goedkeuring aan het handelsverdrag tussen de EU en Canada, CETA, gevolgd door een bezoek van de Canadese premier Justin Trudeau. Hij zei dat CETA niet alleen over handel gaat maar ook over het verbeteren van het leven van mensen. De nieuwgekozen president van Oostenrijk, Alexander Van der Bellen, gaf ook een toespraak. De leden namen nieuwe antiterrorismewetgeving aan en zetten hun ideeën uiteen voor de toekomst van de EU. (Lees meer: Terugblik op de plenaire vergadering: CETA, terrorisme, robotica, toekomst EU )

 

Justin Trudeau: "Handel moet mensen helpen"

Plenaire vergadering Externe betrekkingen16-02-2017 - 18:02
Canadian President Justin Trudeau adresses the MEPs  

"CETA gaat niet alleen over handel, import en export en over winst. Het doel is om het leven van mensen te verbeteren," zei de Canadese premier Justin Trudeau, tijdens zijn toespraak in het Europees Parlement op donderdag 16 februari. De toespraak kwam een dag nadat het Europees Parlement het handelsakkoord tussen de EU en Canada had goedgekeurd. Trudeau is de eerste Canadese premier, die het Europees Parlement toesprak. (Lees meer: Justin Trudeau: "Handel moet mensen helpen" )

 

Buitenlandse strijders aan de buitengrenzen tegenhouden

Plenaire vergadering Justitie en binnenlandse zaken16-02-2017 - 17:17

Alle reizigers die de EU binnenkomen of verlaten, zullen systematisch nagetrokken worden in de relevante gegevensbanken, bijvoorbeeld deze met gestolen documenten e.d. Dat heeft het Parlement donderdag beslist met een verordening waarover de onderhandelaars van Parlement en Raad op 5 december 2016 een akkoord bereikten. (Lees meer: Buitenlandse strijders aan de buitengrenzen tegenhouden )

 

Robots en artificiële intelligentie: EP roept op tot aansprakelijkheidsregels

Plenaire vergadering Industrie16-02-2017 - 14:20
Kind speelt met robot  

Europese regelgeving is noodzakelijk voor de snel evoluerende sector van robotica, stellen Europarlementsleden in een resolutie die donderdag werd gestemd. Zo kunnen bijvoorbeeld ethische standaarden afgedwongen worden of kan aansprakelijkheid vastgesteld worden voor ongevallen waarbij zelfrijdende auto’s betrokken zijn. (Lees meer: Robots en artificiële intelligentie: EP roept op tot aansprakelijkheidsregels )

 

Buitenlandse strijders stoppen aan de EU buitengrenzen

Plenaire vergadering Justitie en binnenlandse zaken / Schengen16-02-2017 - 13:09

Alle EU burgers en onderdanen van derde landen die de EU binnenkomen of verlaten zullen systematisch worden gecontroleerd in databases, bv. van verloren en gestolen documenten. Dat staat in een verordening waarover donderdag werd gestemd. Over de nieuwe regels was al een akkoord bereikt tussen de onderhandelaars van het Parlement en van de Raad van Ministers op 5 december 2016. (Lees meer: Buitenlandse strijders stoppen aan de EU buitengrenzen )

 

Europees Parlement geeft zijn visie op toekomst van de EU

Plenaire vergadering Toekomst van Europa/Europese integratie / Instellingen16-02-2017 - 12:54

Als de EU haar slagkracht wil verhogen om te handelen, het vertrouwen van de burgers te herstellen en de economie van de eurozone beter bestand te maken tegen externe gebeurtenissen, moet het optimaal gebruikmaken van het Verdrag van Lissabon. Maar om verder te gaan, is een nog grondiger hervorming nodig. Dat is de belangrijkste boodschap van de drie resoluties over de toekomstige ontwikkeling van de EU die het Parlement donderdag goedkeurde. (Lees meer: Europees Parlement geeft zijn visie op toekomst van de EU )

 

Human rights: Nicaragua, executions in Kuwait and Bahrain, and Guatemala

Plenary Session Humanitarian aid / External relations16-02-2017 - 12:15

Parliament voices deep concern about the intimidation and harassment of Francesca Ramirez and other human rights defenders in Nicaragua, deplores the recent use of the death penalty in Kuwait and Bahrain, and strongly condemns the murders of human rights defenders and journalists in Guatemala, in three resolutions voted on Thursday. (Read more: Human rights: Nicaragua, executions in Kuwait and Bahrain, and Guatemala )

 

Het EP ging woensdag akkoord met de plannen om de daling van de uitstoot van broeikasgassen te versterken met hulp van EU-koolstofmarkt (EU ETS) om zo het klimaatbeleid in lijn te brengen met de doelen van het klimaatakkoord van Parijs. Europarlementsleden stellen voor om jaarlijks het aantal veilbare “koolstofkredieten” (emissierechten) te verminderen met 2,2% en de capaciteit van de stabiliteitsreserve (MSR) voor 2019 te verdubbelen om de overvloed van de rechten op de markt te absorberen. (Lees meer: EP akkoord met verlaging emissierechten koolstof en steun koolstofarme innovatie )

 

Parlementsleden keuren CETA-handelsverdrag goed

Plenaire vergadering Buitenlandse/internationale handel15-02-2017 - 15:46

Het alomvattend economisch en commercieel akkoord (CETA) tussen de EU en Canada, dat de handel in goederen en diensten en investeringen tussen de twee economische blokken moet stimuleren, is goedgekeurd door het Europees Parlement op woensdag. Het akkoord kan vanaf april 2017 voorlopig in werking treden. (Lees meer: Parlementsleden keuren CETA-handelsverdrag goed )

 

MEPs call for fast-track approval of low-risk pesticides

Plenary Session Public health / Food safety15-02-2017 - 14:38
Duster plane on agricultural field  

Low-risk biological pesticides, including those made from bio-organisms, pheromones or essential oils, could replace conventional ones that are suspected of harming the environment and human health. MEPs wonder why some member states hesitate or refuse to approve them and want the EU Commission to propose a revision of the rules to accelerate the approval process. (Read more: MEPs call for fast-track approval of low-risk pesticides )

 

MEPs urge legal reform in Albania, rule of law for all in Bosnia and Herzegovina

Plenary Session External relations15-02-2017 - 13:11

Albania should step up the pace of judicial reform, as a key to starting EU accession negotiations, while Bosnia and Herzegovina (BiH) needs to overcome its ethnic and political divisions and remain united throughout the EU membership application evaluation process, said MEPs on Wednesday. (Read more: MEPs urge legal reform in Albania, rule of law for all in Bosnia and Herzegovina )

 

CETA: nieuwe kansen voor EU-bedrijven in Canada

Plenaire vergadering Buitenlandse/internationale handel15-02-2017 - 10:15
 

Na ruim vijf jaar onderhandeling is de handelsovereenkomst (CETA) met Canada nu klaar voor de laatste stemming van het Europees Parlement. Als het EP het akkoord tijdens de plenaire vergadering op woensdag goedkeurt, zou het al vanaf april voorlopig kunnen worden toegepast. In 2015 was de handel tussen de EU en Canada goed voor meer dan € 60 miljard. CETA zal naar verwachting de handel nog meer stimuleren. (Lees meer: CETA: nieuwe kansen voor EU-bedrijven in Canada )

 

Schuldencrisis Griekenland: EP-leden zeggen dat het is tijd voor actie

Plenaire vergadering Economische en monetaire zaken14-02-2017 - 17:57
Griekenland debat  

Griekenland en zijn schuldenprobleem staan weer op de agenda. Een team van EU-ambtenaren en vertegenwoordigers van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) zal naar Athene afreizen om te beoordelen of het land de meest recente hervormingen, een noodzakelijke stap voor de verdere internationale steun, heeft geïmplementeerd. Op dinsdag 14 februari bespraken de leden de situatie en riepen op tot dringende maatregelen ter verbetering van de situatie. (Lees meer: Schuldencrisis Griekenland: EP-leden zeggen dat het is tijd voor actie )

 

Alexander Van der Bellen: "De Europese gedachte is de moeite waard"

Plenaire vergadering Instellingen14-02-2017 - 15:06
Alexander Van der Bellen  

De Oostenrijkse president, Alexander Van der Bellen, hield een gepassioneerde toespraak ten gunste van de EU in het Europees Parlement en zei dat de uitdagingen waar Europa voor staat, alleen samen kunnen worden aangepakt. Van der Bellen sprak op 14 februari de leden toe als onderdeel van zijn eerste officiële buitenlandse reis. Tijdens zijn toespraak zei hij: "De Europese gedachte is geweldig. Het is uniek. Het is compleet de moeite waard. " (Lees meer: Alexander Van der Bellen: "De Europese gedachte is de moeite waard" )

 

EU-steun: 1,8 miljoen euro voor 800 ex-werknemers in de Nederlandse detailhandel

Plenaire vergadering Begroting14-02-2017 - 14:33

De plenaire vergadering heeft dinsdag de toekenning van EU werkgelegenheidssteun ter waarde van 1.818.750 euro voor 800 voormalig werknemers in de detailhandel in Nederland goedgekeurd. De werknemers hebben hun baan verloren bij de faillissementen van zes detailhandelsbedrijven in Drenthe en Overijssel. De steun uit het Europees Fonds voor aanpassing aan Globalisering (EGF) moet nog worden goedgekeurd door de Raad van Ministers op 17 februari. (Lees meer: EU-steun: 1,8 miljoen euro voor 800 ex-werknemers in de Nederlandse detailhandel )

 

Peace in Ukraine and West Bank debates on Tuesday at 16.00

Plenary Session External relations14-02-2017 - 13:00

The worsening plight of eastern Ukraine, where pro-Russian rebels broke the ceasefire and began shelling Ukrainian forces in Avdiivka last week, will be debated by MEPs on Tuesday afternoon with Ian Borg, Maltese Parliamentary Secretary for the EU Presidency, representing EU foreign policy chief Federica Mogherini. This will be followed by another debate on the situation in the West Bank, including settlements. (Read more: Peace in Ukraine and West Bank debates on Tuesday at 16.00 )

 

MEPs call for EU-wide protection for whistle-blowers

Plenary Session Budgetary control14-02-2017 - 12:52

An “effective and comprehensive European whistle-blower protection programme” should be proposed “immediately” by the EU Commission, urges Parliament in a resolution voted on Tuesday. MEPs deplore the Commission’s failure, so far, to deliver any legislative proposals to establish a minimum level of protection for whistle-blowers who help protect the EU budget against fraud (Read more: MEPs call for EU-wide protection for whistle-blowers )

 

Nederzettingen op Westelijke Jordaanoever toegevoegd aan het Midden-Oostendebat

Plenaire vergadering Instellingen13-02-2017 - 19:24
Parlementsvoorzitter Antonio Tajani opent de plenaire zitting van februari  

De titel van de verklaring EU-buitenlandchef Federica Mogherini over de vooruitzichten om de vredesgesprekken in het Midden Oosten te hervatten, staat nu in de agenda als "Situatie op de Westelijke Jordaanoever, met name in de nederzettingen". Daarnaast werd een mondelinge vraag over het herziene plan voor invoering van een tolheffing in Duitsland verplaatst van donderdag naar woensdagnamiddag. (Lees meer: Nederzettingen op Westelijke Jordaanoever toegevoegd aan het Midden-Oostendebat )

 

EP stemt over hervorming emissiehandelssysteem

Plenaire vergadering Milieu13-02-2017 - 17:03
infografiek  

Het EP stemt deze week over hervormingen van het EU-emissiehandelssysteem dat werd opgezet om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Het programma werkt niet zoals verwacht. EU is 's werelds derde grootste uitstoter van CO2 maar heeft tegelijkertijd ook de meest ambitieuze klimaatdoelstelling: een vermindering van de uitstoot met minstens 40% tegen 2030 (t.o.v.1990). De hervorming moet helpen dit doel te bereiken met behoud van het industriële concurrentievermogen. (Lees meer: EP stemt over hervorming emissiehandelssysteem )

 
 
Agenda plenaire vergadering
 
13-02-2017 -
17:00 - 23:00
Debatten
 
 
Hervatting van de zitting en regeling van de werkzaamheden
 
Biologische pesticiden met een laag risico
Verslag:O-000147/2016 De Europese Commissie ENVI
 
Herziening van de Europese consensus over ontwikkeling
Verslag:A8-0020/2017
Rapporteur: Bogdan Brunon Wenta
Rapporteur: Norbert Neuser
DEVE
 
Kosteneffectieve emissiereducties en koolstofarme investeringen
Verslag:A8-0003/2017 ***I
Rapporteur: Ian Duncan
ENVI
 
Jaarverslag over het EU-mededingingsbeleid
Verslag:A8-0001/2017
Rapporteur: Tibor Szanyi
ECON
 
Korte presentaties van de volgende verslagen:
Bevordering van gendergelijkheid in de geestelijke gezondheidszorg en het klinische onderzoek
Verslag:A8-0380/2016
Rapporteur: Beatriz Becerra Basterrechea
FEMM
Prioriteiten voor de 61e vergadering van de Commissie van de VN inzake de positie van de vrouw
Verslag:A8-0018/2017
Rapporteur: Maria Arena
Rapporteur: Constance Le Grip
FEMM
Controle van het register en de samenstelling van de deskundigengroepen van de Commissie
Verslag:A8-0002/2017
Rapporteur: Dennis de Jong
CONT
De rol van klokkenluiders bij de bescherming van de financiële belangen van de EU
Verslag:A8-0004/2017
Rapporteur: Dennis de Jong
CONT
 
Spreektijd van één minuut (artikel 163 van het Reglement)
 
 
 
14-02-2017 -
09:00 - 11:50
Debatten
 
 
Gecombineerde behandeling - De toekomst van de EU
Mogelijke ontwikkelingen en aanpassingen met betrekking tot het huidige institutionele bestel van de Europese Unie
Verslag:A8-0390/2016
Rapporteur: Guy Verhofstadt
AFCO
Verbetering van de werking van de Europese Unie, voortbouwend op het potentieel van het Verdrag van Lissabon
Verslag:A8-0386/2016
Rapporteur: Mercedes Bresso
Rapporteur: Elmar Brok
AFCO
Begrotingscapaciteit voor de eurozone
Verslag:A8-0038/2017
Rapporteur: Reimer Böge
Rapporteur: Pervenche Berès
BUDG ECON
 
 
14-02-2017 -
12:00 - 12:30
Plechtige vergadering
 
 
Toespraak van Alexander Van der Bellen, president van de Republiek Oostenrijk
 
 
14-02-2017 -
12:30 - 14:30
STEMMINGEN gevolgd door stemverklaringen
 
 
Partnerschapsovereenkomst inzake duurzame visserij tussen de EU en de Cookeilanden
Verslag:A8-0010/2017 ***
Rapporteur: João Ferreira
PECH
 
Partnerschapsovereenkomst inzake duurzame visserij tussen de EU en de Cookeilanden (resolutie)
Verslag:A8-0015/2017
Rapporteur: João Ferreira
PECH
 
Controle van het register en de samenstelling van de deskundigengroepen van de Commissie
Verslag:A8-0002/2017
Rapporteur: Dennis de Jong
CONT
 
De rol van klokkenluiders bij de bescherming van de financiële belangen van de EU
Verslag:A8-0004/2017
Rapporteur: Dennis de Jong
CONT
 
Lijst van derde staten en organisaties waarmee Europol overeenkomsten sluit
Verslag:A8-0035/2017 *
Rapporteur: Agustín Díaz de Mera García Consuegra
LIBE
 
Het onderwerpen van de nieuwe psychoactieve stof methyl 2-[[1-(cyclohexylmethyl)-1H-indool-3-carbonyl]amino]-3,3-dimethylbutanoaat (MDMB-CHMICA) aan controlemaatregelen
Verslag:A8-0024/2017 *
Rapporteur: Lorenzo Fontana
LIBE
 
Beschikbaarstelling van middelen uit het Europees Fonds voor aanpassing aan de globalisering: aanvraag EGF/2016/005 NL/Drenthe Overijssel detailhandel
Verslag:A8-0036/2017
Rapporteur: Nedzhmi Ali
BUDG
 
Herziening van de Europese consensus over ontwikkeling
Verslag:A8-0020/2017
Rapporteur: Bogdan Brunon Wenta
Rapporteur: Norbert Neuser
DEVE
 
Jaarverslag over het EU-mededingingsbeleid
Verslag:A8-0001/2017
Rapporteur: Tibor Szanyi
ECON
 
Bevordering van gendergelijkheid in de geestelijke gezondheidszorg en het klinische onderzoek
Verslag:A8-0380/2016
Rapporteur: Beatriz Becerra Basterrechea
FEMM
 
Prioriteiten voor de 61e vergadering van de Commissie van de VN inzake de positie van de vrouw
Verslag:A8-0018/2017
Rapporteur: Maria Arena
Rapporteur: Constance Le Grip
FEMM
 
 
14-02-2017 -
15:00 - 23:00
Debatten
 
 
Stand van zaken van de tweede evaluatie van het economisch aanpassingsprogramma voor Griekenland
 
Verslechtering van de situatie in Oost-Oekraïne
 
Situatie op de Westelijke Jordaanoever, met name in de nederzettingen
 
Verslag 2016 over Albanië
Verslag:A8-0023/2017
Rapporteur: Knut Fleckenstein
AFET
 
Verslag 2016 over Bosnië en Herzegovina
Verslag:A8-0026/2017
Rapporteur: Cristian Dan Preda
AFET
 
Gecombineerde behandeling - Europees semester
Europees semester voor coördinatie van het economisch beleid: jaarlijkse groeianalyse 2017
Verslag:A8-0039/2017
Rapporteur: Gunnar Hökmark
ECON
Europees semester voor coördinatie van het economisch beleid: sociale en werkgelegenheidsaspecten in de jaarlijkse groeianalyse 2017
Verslag:A8-0037/2017
Rapporteur: Yana Toom
EMPL
Governance van de interne markt binnen het Europees semester 2017
Verslag:A8-0016/2017
Rapporteur: Antonio López-Istúriz White
IMCO
 
De bankenunie - jaarverslag 2016
Verslag:A8-0019/2017
Rapporteur: Danuta Maria Hübner
ECON
 
 
 
15-02-2017 -
09:00 - 11:50
Debatten
 
 
Gecombineerde behandeling - EU-Canada
Brede Economische en Handelsovereenkomst tussen Canada en de EU
Verslag:A8-0009/2017 ***
Rapporteur: Artis Pabriks
INTA
Sluiting van de CETA-overeenkomst tussen de EU en Canada
Overeenkomst inzake een strategisch partnerschap tussen de EU en Canada
Verslag:A8-0028/2017 ***
Rapporteur: Charles Tannock
AFET
 
 
15-02-2017 -
12:00 - 14:00
STEMMINGEN gevolgd door stemverklaringen
 
 
Brede Economische en Handelsovereenkomst tussen Canada en de EU
Verslag:A8-0009/2017 ***
Rapporteur: Artis Pabriks
INTA
 
Sluiting van de CETA-overeenkomst tussen de EU en Canada
 
Overeenkomst inzake een strategisch partnerschap tussen de EU en Canada
Verslag:A8-0028/2017 ***
Rapporteur: Charles Tannock
AFET
 
Kaderovereenkomst inzake partnerschap en samenwerking tussen de EU en Mongolië
Verslag:A8-0382/2016 ***
Rapporteur: Helmut Scholz
AFET
 
Kaderovereenkomst inzake partnerschap en samenwerking tussen de EU en Mongolië (resolutie)
Verslag:A8-0383/2016
Rapporteur: Helmut Scholz
AFET
 
Overeenkomst inzake de handel in burgerluchtvaartuigen (bijlage wat de daaronder vallende producten betreft)
Verslag:A8-0007/2017 ***
Rapporteur: Inmaculada Rodríguez-Piñero Fernández
INTA
 
Kosteneffectieve emissiereducties en koolstofarme investeringen
Verslag:A8-0003/2017 ***I
Rapporteur: Ian Duncan
ENVI
 
Bezwaar op grond van artikel 105, lid 3: Technische reguleringsnormen voor de toepassing van positielimieten voor grondstoffenderivaten
 
Verslag 2016 over Albanië
Verslag:A8-0023/2017
Rapporteur: Knut Fleckenstein
AFET
 
Verslag 2016 over Bosnië en Herzegovina
Verslag:A8-0026/2017
Rapporteur: Cristian Dan Preda
AFET
 
Europees semester voor coördinatie van het economisch beleid: jaarlijkse groeianalyse 2017
Verslag:A8-0039/2017
Rapporteur: Gunnar Hökmark
ECON
 
Europees semester voor coördinatie van het economisch beleid: sociale en werkgelegenheidsaspecten in de jaarlijkse groeianalyse 2017
Verslag:A8-0037/2017
Rapporteur: Yana Toom
EMPL
 
Governance van de interne markt binnen het Europees semester 2017
Verslag:A8-0016/2017
Rapporteur: Antonio López-Istúriz White
IMCO
 
De bankenunie - jaarverslag 2016
Verslag:A8-0019/2017
Rapporteur: Danuta Maria Hübner
ECON
 
Biologische pesticiden met een laag risico
Verslag:O-000147/2016 De Europese Commissie ENVI
 
 
15-02-2017 -
15:00 - 23:00
Debatten
 
 
Terrorismebestrijding
Verslag:A8-0228/2016 ***I
Rapporteur: Monika Hohlmeier
LIBE
 
Aanscherpen van de controles aan de hand van relevante databanken aan de buitengrenzen
Verslag:A8-0218/2016 ***I
Rapporteur: Monica Macovei
LIBE
 
Informatie-uitwisseling op EU-niveau tussen rechtshandhavingsinstanties en vervanging van instrumenten van vóór het Verdrag van Lissabon
 
Civielrechtelijke bepalingen over robotica
Verslag:A8-0005/2017
Rapporteur: Mady Delvaux
JURI
 
Goedkeuring door de Commissie van het door Duitsland herziene plan voor invoering van een tolheffing
Verslag:O-000152/2016 De Europese Commissie
 
Europees cloudinitiatief
Verslag:A8-0006/2017
Rapporteur: Jerzy Buzek
ITRE
 
Gecombineerde behandeling - Europese structuur- en investeringsfondsen
Investeren in banen en groei – naar een optimale inzet van de Europese structuur- en investeringsfondsen
Verslag:A8-0385/2016
Rapporteur: Lambert van Nistelrooij
REGI
Vertraagde uitvoering van operationele programma's ESI-fondsen - effect op cohesiebeleid en de verdere voortgang
Verslag:O-000005/2017 De Europese Commissie REGI
 
 
 
16-02-2017 -
08:30 - 10:50
Debatten
 
 
Een luchtvaartstrategie voor Europa
Verslag:A8-0021/2017
Rapporteur: Pavel Telička
TRAN
 
Debatten over gevallen van schending van de mensenrechten, de democratie en de rechtsstaat - Duur: maximum één uur (artikel 135 van het Reglement)
De situatie op het gebied van de mensenrechten en democratie in Nicaragua, de kwestie Francesca Ramirez
Executies in Koeweit en Bahrein
Guatemala, in het bijzonder de situatie van mensenrechtenactivisten
 
 
16-02-2017 -
11:00 - 12:00
Toespraak door Justin Trudeau, premier van Canada
 
 
Toespraak door Justin Trudeau, premier van Canada
 
 
16-02-2017 -
12:00 - 14:00
STEMMINGEN gevolgd door stemverklaringen
 
 
Ontwerpresoluties over gevallen van schending van de mensenrechten, de democratie en de rechtsstaat (artikel 135 van het Reglement)
 
Terrorismebestrijding
Verslag:A8-0228/2016 ***I
Rapporteur: Monika Hohlmeier
LIBE
 
Aanscherpen van de controles aan de hand van relevante databanken aan de buitengrenzen
Verslag:A8-0218/2016 ***I
Rapporteur: Monica Macovei
LIBE
 
Mogelijke ontwikkelingen en aanpassingen met betrekking tot het huidige institutionele bestel van de Europese Unie
Verslag:A8-0390/2016
Rapporteur: Guy Verhofstadt
AFCO
 
Verbetering van de werking van de Europese Unie, voortbouwend op het potentieel van het Verdrag van Lissabon
Verslag:A8-0386/2016
Rapporteur: Mercedes Bresso
Rapporteur: Elmar Brok
AFCO
 
Begrotingscapaciteit voor de eurozone
Verslag:A8-0038/2017
Rapporteur: Reimer Böge
Rapporteur: Pervenche Berès
BUDG ECON
 
Civielrechtelijke bepalingen over robotica
Verslag:A8-0005/2017
Rapporteur: Mady Delvaux
JURI
 
Europees cloudinitiatief
Verslag:A8-0006/2017
Rapporteur: Jerzy Buzek
ITRE
 
Investeren in banen en groei – naar een optimale inzet van de Europese structuur- en investeringsfondsen
Verslag:A8-0385/2016
Rapporteur: Lambert van Nistelrooij
REGI
 
Een luchtvaartstrategie voor Europa
Verslag:A8-0021/2017
Rapporteur: Pavel Telička
TRAN
 
Vertraagde uitvoering van operationele programma's ESI-fondsen - effect op cohesiebeleid en de verdere voortgang
Verslag:O-000005/2017 De Europese Commissie REGI
 
 
 
Tijdens de zitting voorgesteld verslag
 
 
VERSLAG over de begrotingscapaciteit voor de eurozone
Referentie: A8-0038/2017

Datum:
13-02-2017
Reimer Böge
Pervenche Berès
ECON BUDG
 
 
 
VERSLAG over de begrotingscapaciteit voor de eurozone
Referentie: A8-0038/2017

Datum:
13-02-2017
Reimer Böge
Pervenche Berès
ECON BUDG