Pers 

AGRI 
ENVI 
ITRE 
PETI 
 

A European Citizens’ Initiative petition calling for an EU-wide ban on herbicide glyphosate was discussed on Monday with the petitioners and the European Commission.

Spraying pesticide on a field ©AP Images/European Union-EP        

Plenaire vergadering 
DEVE 
 

Economic, migratory and social problems, coupled with protracted crises, require new responses and better cooperation between the African Union and the EU.

Plenaire vergadering 
 

MEPs call for an end to the arbitrary detention of journalists in Sudan, condemn the terrorist attacks in Somalia, and express their concern regarding the upcoming elections in Madagascar.

Plenaire vergadering 
 

Malta moet de rechtsstaat in stand houden en de Commissie moet de situatie in het land nauwlettend opvolgen om een onpartijdige rechtshandhaving te waarborgen, zegt het Parlement.

       
 

Media-accreditatie 

Journalisten, fotografen en audiovisuele ploegen moeten een accreditatie (en in sommige gevallen een opnamevergunning) aanvragen om in het Europees Parlement te mogen werken.

Veelgestelde vragen 

Hoe werken de leden van het Europees Parlement, hoeveel verdienen ze en wat zijn hun kosten? Het antwoord op deze en andere veelgestelde vragen over de werkzaamheden en operationele kosten van het Parlement vindt u in deze FAQ-sectie.

Neem contact met ons op 

De persdienst van het Europees Parlement beschikt over een team van persattachés die tot taak hebben journalisten te assisteren en hen te voorzien van informatie over het werk en de besluiten in de commissies en de plenaire vergadering.