Pers 

Plenaire vergadering 
 

MEPs denounced hundreds of arrests by the Turkish government, carried out in an attempt to censor criticism over its military assault of Afrin, in a resolution on Thursday.

Plenaire vergadering 
 

MEPs call for the immediate release of Oyub Titiev in Russia, condemn the death penalty in Egypt and urge Haiti to end child slavery.

Plenaire vergadering 
AFCO 
 

Het aantal leden van het Europees Parlement moet na de Brexit worden teruggebracht van 751 naar 705, waarbij ruimte moeten worden gelaten voor de mogelijke toetreding van nieuwe EU-landen.

       
 

Media-accreditatie 

Journalisten, fotografen en audiovisuele ploegen moeten een accreditatie (en in sommige gevallen een opnamevergunning) aanvragen om in het Europees Parlement te mogen werken.

Veelgestelde vragen 

Hoe werken de leden van het Europees Parlement, hoeveel verdienen ze en wat zijn hun kosten? Het antwoord op deze en andere veelgestelde vragen over de werkzaamheden en operationele kosten van het Parlement vindt u in deze FAQ-sectie.

Neem contact met ons op 

De persdienst van het Europees Parlement beschikt over een team van persattachés die tot taak hebben journalisten te assisteren en hen te voorzien van informatie over het werk en de besluiten in de commissies en de plenaire vergadering.