Deel deze pagina: 

Met meer dan 75 miljoen views in een week heeft de korte film "Bepaal jouw toekomst”, onderdeel van een bewustmakingscampagne van het EP, een uitzonderlijke impact.

Sinds de lancering op donderdag 25 april is de 3 minuten durende film meer dan 75 miljoen keer bekeken; ongekende cijfers voor een institutionele campagne (cijfers bijgewerkt tot donderdag om 9u.).

De film is ondertiteld in alle 24 officiële EU-talen, evenals in andere EU-talen, verschillende nationale versies van dezelfde taal (33 in totaal), en vijf andere internationale talen (Arabisch, Chinees, Russisch, Hindi en Turks). De film is tevens geproduceerd in 31 gebarentalen en de internationale gebarentaal, met de steun van de European Union of the Deaf (EUD).

Geregisseerd door de bekroonde documentairemaker Frédéric Planchon en ontwikkeld en geproduceerd door de contractant van het Europees Parlement, European Broadcast Partners en hun onderaannemer & Co./NoA, documenteert de film de intense, mooie en kwetsbare momenten waarop kinderen overal in Europa geboren worden, met als doel ons te laten nadenken over waarom we stemmen.

Alle bevallingen in de film zijn echte documentaire beelden. Als een van de belangrijkste elementen van de verkiezingscampagne van het Europees Parlement in 2019 wil de film Europeanen bewust maken van hun gedeelde waarden, emoties en verantwoordelijkheden. In de woorden van het jonge meisje dat de film vertelt: "Ieder van ons kan iets bijdragen, maar samen kunnen we echt het verschil maken".

Het platform ikstemdezekeer.eu om mensen bij de Europese verkiezingen te betrekken is ook onderdeel van de campagne van het Europees Parlement. Tot nu toe hebben zich meer dan 270000 mensen aangemeld.

De Europese verkiezingen vinden plaats in alle EU-landen tussen 23 en 26 mei 2019.