Uitslagen van de Europese verkiezingen 1979-2014: nieuwe webapplicatie 

 
 

De resultaten van voorgaande Europese verkiezingen zijn in een makkelijk downloadbaar grafisch formaat beschikbaar via een nieuwe webapplicatie van het Europees Parlement.

De verkiezingsuitslagen kunnen per land en voor de EU als geheel worden weergegeven. Extrapolaties van uitslagen van nationale politieke partijen tot EU-brede uitslagen van hun Europese tegenhangers worden weergegeven in tabelvorm en in staafdiagrammen.

De gegevens voor 2009 en 2014 zijn reeds beschikbaar. Binnenkort worden ze aangevuld met die over de periode 1979-2004. Gegevens over de opkomst en de man/vrouw-verhouding onder de EP-leden zijn beschikbaar voor alle Europese verkiezingen sinds de eerste verkiezingen in 1979.

Gebruiksaanwijzing

De applicatie kan eenvoudig worden geëmbed (geïntegreerd) op andere websites. Alle datasheets kunnen worden gedownload in verschillende formaten, zoals json, pdf en jpg. Wanneer de applicatie op een website wordt geëmbed, wordt die weergegeven in de taal van de website (d.w.z. "lang"-attribuut van de html-tag). Als de door de website opgegeven taal niet een van de 24 officiële talen van de Europese Unie is, wordt standaard Engels weergegeven.