Multimediamateriaal en -diensten  

 
 

De diensten van het Europees Parlement bieden een wijde selectie van actueel multimediamateriaal en -diensten aan. De media kunnen dit materiaal gebruiken voor de verslaglegging van de Europese verkiezingen.

Woordvoering

De Woordvoerdersdienst biedt informatie over institutionele zaken en reageert op vragen over de regels, procedures, financiën en administratie van het EP. Voor antwoorden op veel gestelde vragen en het ontkrachten van broodje-aapverhalen kunt u terecht bij de geactualiseerde FAQs.

Persdient

Het Europees Parlement heeft persvoorlichters in Brussel en in de Liaisonbureaus in de lidstaten. Zij hebben kennis van alle beleidsterreinen en kunnen helpen met de vragen van de media naar het werk van het Parlement. Zij schrijven en verspreiden meldingen en persberichten over debatten en stemmingen. Daarnaast organiseren zij persconferenties en seminars.

Audiovisuele diensten

Het EP helpt mediaprofessionals met het verslaan van de parlementaire activiteiten. Het Parlement biedt technische voorzieningen voor het produceren van video-, radio-, multimedia- en fotomateriaal. Onze programmering bestaat uit een mix van live evenementen, samenvattingen van activiteiten, stockshots en berichtgeving van evenementen, waaronder ook officiële bezoeken buiten de EU.

Downloaden van multimedia

Samenvattingen van het nieuws, live video/audio, foto’s, video´s, archiefmateriaal en infografieken over alles omtrent het Parlement zijn gratis te downloaden uit het Multimedia Centre.

Full list of contacts: Spokesperson’s service, Press services in EP liaison offices in member states, Press officers in Brussels, AV media services.

Lijst van contactgegevens: Woordvoerdersdient, Persvoorlichters in de Liaisonbureaus in de lidstaten, persvoorlichters in Brussel, Audiovisuele dienst.

Eurobarometer-peilingen en enquêtes in de lidstaten

De Eurobarometer-peilingen richten zich op de verwachtingen van burgers naar de EU en hun houding ten opzichte van het Europees Parlement. Een reeks peilingen meet de interesse van Europeanen in Europese verkiezingen en hun mening over het Europese project. De Eurobarometer-peilingen worden gepubliceerd in mei en september 2018 en maart 2019 (nbt).

Peilingen van de stemming in de EU zullen wekelijks worden gepubliceerd in de maand voorafgaand aan de verkiezingen.