Multimediamateriaal en- diensten 

 
 

Deel deze pagina: 

Het Europees Parlement biedt een verscheidenheid aan gratis te gebruiken, actueel multimediamateriaal en dienstverlening.

Agora-studio van het Europees Parlement 

Er zijn onder andere mogelijkheden voor streaming en plaatsing op een website van derden. Camera´s en studio´s kunnen beschikbaar worden gesteld voor tv- en radiostations.

Multimedia-materiaal

Een breed aanbod aan hoogwaardig, gebruiksklaar multimedia-materiaal is beschikbaar voor journalisten: van persberichten en nieuwsverhalen tot video’s, infografieken en foto´s. Een compleet overzicht vindt u in deze brochure.

Audiovisuele diensten

Het Europees Parlement zorgt voor de rechtstreekse uitzending van plenaire- en commissievergaderingen via satelliet- en onlineverbindingen (geschikt voor televisieuitzendingen en online verbruik). Ze zijn gratis beschikbaar in het Multimediacentrum.

Het biedt ook diensten en faciliteiten aan zoals televisie- en radiostudio´s, ENG-crew en fotoreportages. Alle relevante informatie is hier te vinden (onder “services”).

Achtergrondinformatie

De Onderzoeksdienst van het Europees Parlement (EPRS) biedt onafhankelijke en objectieve achtergrondinformatie en inzicht in alle beleidsdomeinen. EPRS-studies, briefings en factsheets zijn beschikbaar op de website en app.

De website van het EPRS bevat ook een sectie met gratis te gebruiken grafieken, tabellen en kaarten met statistische data.