Dostop do vsebine strani (pritisnite "Vstopi")


Hitri dostop

 

 

 

Socialna omrežja

 

Poglejte tudi

 

-

Naslovi :

Na kratko :

Komisar Rehn v odboru za gospodarske zadeve tudi o evroobveznicah

23-11-2011 - 08:01
 
Evropski komisar za gospodarske in denarne zadeve Olli Rehn se bo v sredo, 23. novembra, med 16. in 17.30 uro s člani odbora Parlamenta za gospodarske zadeve pogovarjal o ukrepih za izhod iz gospodarske krize. Pričakovati je, da bo beseda tekla tudi o uvedbi evroobveznic: ta naj bi bila po mnenju nekaterih poslancev najboljši način za obvladovanje dolžniške krize, v katere druga za drugo padajo države EU. Oglejte si razpravo v živo na spodnji povezavi.
 
REF.: 20111118SST31849
 

Človekove pravice vedno na vrhu dnevnega reda Parlamenta

21-11-2011 - 16:16
 

Vsakdo bi moral odigrati svojo vlogo v nenehnem boju za človekove pravice v svetu, kar je vprašanje, ki je vedno na vrhu dnevnega reda Evropskega parlamenta, je nedavno poudaril njegov predsednik Jerzy Buzek. Parlament tako v sredo, 23. novembra, v luči nedavne podelitve nagrade Saharova za svobodo misli petim aktivistom arabske pomladi organizira dva dogodka, ki se jih bodo udeležili nekateri letošnji nagrajenci, pa tudi nagrajenci iz prejšnjih let. Na konferenco o človekovih pravicah in razpravo o pravicah žensk v prehodu v demokracijo se lahko prijavite na spodnji povezavi.

 
REF.: 20111121SST31931
 

Proračun EU za leto 2012 med varčevanjem in spodbujanjem rasti

21-11-2011 - 15:44
 
Obseg proračuna Evropske unije za leto 2012 bo za slaba dva odstotka večji kot letos. O tem so namreč v petek, 18. novembra, dosegli dogovor pogajalci Evropskega parlamenta in držav EU. To je dokaz za to, da se lahko ustanove EU v teh težkih časih dogovorijo o proračunskem varčevanju in vlaganjih v rast, je ob tem dejal predsednik odbora za proračun, francoski poslanec Alain Lamassoure (EPP). Če želite izvedeti več o tem, kako se sprejema evropski proračun in kam bo šel denar prihodnje leto, kliknite na spodnji povezavi.
 
REF.: 20111118SST31842
 

Novice :

V odboru za peticije o težavah srednjih in malih podjetij s krediti

Peticije - 22-11-2011 - 16:13

Finančna in gospodarska kriza je močno udarila po srednjih in malih podjetjih. Z veliko težavami se slednja srečujejo predvsem pri pridobivanju kreditov. V težkem položaju so tudi ljudje, ki so zaradi krize ostali brez dela. Evropska zakonodaja ureja pravice delavcev v množičnih odpuščanjih, vendar ni vedno do črke spoštovana. Člani odbora za peticije so se seznanili z dvema primeroma, ki ponazarjata težave, s katerimi se srečujejo podjetja in ljudje v vsakdanjem življenju.

Za bolj uravnotežen trg spletnega igralništva

Potrošniki - 21-11-2011 - 17:25

Igre na srečo lahko človeka zasvojijo, zaradi česar je razmah igralniških storitev na spletu še toliko bolj pomembno nadzorovati. Poslanci so prejšnji teden na plenarnem zasedanju Evropsko komisijo pozvali, naj poda predloge za tesnejšo usklajevanje med državami EU na trgu spletnega igralništva, pri čemer so izpostavili predvsem potrebo po zaščiti mladostnikov in ukrepih proti nezakonitim igram na srečo.

 

Odlomki za oglaševanje vsebine :

Parlament blizu vas

Informacijske pisarne ima Parlament v vseh državah EU

Prodaje na kratko

Parlament nastopil proti špekulantom na finančnih trgih

Jerzy Buzek, predsednik Parlamenta

Ekskluzivni pogovor z EuroparlTV

 

Dražljivci :

50odstotkov

mladih v EU je pripravljenih oditi za delom v tujino.

Okrepljeno gospodarsko upravljanje je stvar zdrave pameti in ne sanjarij tistih, ki želijo več Evrope.

Predsednik Evropske komisije Jose Manuel Barroso v razpravi o tem, kako najti izhod iz gospodarske krize.

Parlament kot nevtralnost interneta razume:

Dosjeji

 

Proračun Evropske unije za leto 2012: dogovor dosežen

Proračun - 21-11-2011 - 15:13 Obnovitev

Potrditev izhodišč Evropskega parlamenta za pogajanja o proračunu Evropske unije za leto 2012 na oktobrskem plenarnem zasedanju v Strasbourgu je pomenila začetek spravnega postopka, zadnje faze pogajanj med Parlamentom in državami članicami o financiranju dejavnosti EU v naslednjem letu. V petek, 18. novembra, je bil spravni postopek končan z dogovorom med Parlamentom in državami EU, da obseg proračuna za naslednje leto povečajo za slaba dva odstotka.

Reforma skupne kmetijske politike EU

Kmetijstvo - 07-11-2011 - 17:07

Nagrada Saharova svobodo misli 2011

Človekove pravice - 27-10-2011 - 16:02 Obnovitev

Gospodarsko upravljanje: Parlament nadaljuje z bojem proti gospodarski krizi

Gospodarske in denarne zadeve - 28-09-2011 - 17:17 Obnovitev