Noi reguli pentru conținutul online.        

Accesul la filmele online va fi în curând posibil din străinătate 
Economie 
 

Vi s-a întâmplat vreodată să doriți să urmăriți un film la cerere în timpul vacanței și să constatați că abonamentul nu funcționează în străinătate? Parlamentul European se pregătește să adopte joi, 18 noiembrie, norme care să permită cetățenilor europeni accesul la conținut online, cum ar fi filme, jocuri sau cărți electronice, chiar și atunci când se află într-o altă țară europeană.

 © UNHCR/Achilleas Zavallis.        

Criza refugiaților: „Relocarea ține de datoria noastră politică și morală” 
Societate 
 

Stabilirea unei politici de migrație echitabilă, eficace și umană rămâne o prioritate cheie pentru UE și statele sale membre. Guvernele naționale au decis să transfere până în septembrie 160.000 de solicitanți de azil din țările de pe „linia întâi“, cum ar fi Grecia și Italia. În timpul unei dezbateri în plen marți, 16 mai, deputații europeni au cerut statelor membre să accelereze relocarea refugiaților.

Workers' right and citizens rights protection ©AP Images/European Union-EP        

Viitorul UE: valorificarea globalizării 
Afaceri UE 
 

Globalizarea oferă un mare potențial de a crea bunăstare și locuri de muncă, dar are și capacitatea de a perturba. UE a încercat întotdeauna să profite la maximum, atenuând efectele sale negative prin stabilirea de norme și colaborarea cu alte țări. În timp ce deputații europeni dezbat pe 16 mai un document de reflecție propus de Comisia Europeană referitor la modul în care UE ar trebui să se ocupe de globalizare în viitor, analizăm ceea ce Parlamentul a făcut deja recent.

infografic ©AP Images/ European Union-EP        

Eurobarometru: europenii doresc ca UE să facă mai multe în domeniul migrației 
Afaceri UE 
 

MIgrația din ultimii ani a fost în centrul ordinii de zi a UE, datorită numărului uriaș de imigranți. Din 2015, UE a luat mai multe măsuri de gestionare a crizei și de ameliorare a sistemului actual de azil. Conform ultimului sondaj Eurobarometru, 73% dintre europeni doresc ca UE să facă mai mult pentru abordarea situației. 58% cred că acțiunile UE în domeniu sunt inadecvate, cu 8 puncte mai puțin decât anul trecut.

Întâlnire sinceră și constructivă cu @RT_Erdogan - aștept acum un semnal pozitiv privind pedeapsa cu moartea și lib… https://t.co/3abqECBIFe

Consultați și: 

infografic        

Brexit: protejând drepturile cetățenilor UE care trăiesc în Regatul Unit 
Afaceri UE 
 

Deși o parte dintre ei au avut voie să voteze în cadrul referendumului, milioanele de cetățeni UE care trăiesc în Regatul Unit vor fi printre persoanele cele mai afectate de Brexit. UE dorește un acord care să protejeze drepturile acestora cât mai curând posibil, în cadrul negocierilor cu Regatul Unit. Urmăriți dezbaterea în direct și aflați mai multe din infograficul nostru!

Prioritățile legislative ale UE pentru 2017.        

Prioritățile legislative ale UE pentru 2017: ce a făcut Parlamentul până acum 
Afaceri UE 
 

Uniunea Europeană se concentrează în acest an asupra rezultatelor obținute în domenii politice cheie care contează pentru toți europenii. Instituțiile UE au convenit asupra unui set de priorități, de la intensificarea comerțului electronic la protejarea mediului și consolidarea frontierelor. Aflați ce propuneri legislative majore a aprobat Parlamentul European până acum în plen.

Francesco Fresi: Amintiri despre Roma        

Ziua Europei: lecții primite de-a lungul istoriei 
Afaceri UE 
 

Ziua Europei, sărbătorită pe 9 mai, se referă la călătoria noastră comună de la război la pace și cooperare. Pe 9 mai 1950, ministrul francez de externe Robert Schuman a pus în cuvinte un vis al unei Europe diferite care să coopereze pentru a depăși conflictele și a deveni mai puternică. În 1958, acest vis a fost pus în practică prin Tratatele de la Roma, care au pus bazele UE. Francesco Fresi a fost prezent la Roma la semnarea tratatelor și ne-a vorbit despre călătoria extraordinară a Europei.

Săptămâna la Parlament        

Săptămâna la Parlament: cetățenii UE din Regatul Unit, regimurile fiscale 
Afaceri UE 
 

Săptămâna aceasta, trei comisii parlamentare găzduiesc în comun o audiere care se concentrează asupra situației cetățenilor UE care trăiesc în Regatul Unit. Comisia parlamentară de anchetă privind Panama Papers organizează o întâlnire cu reprezentanții a trei jurisdicții fiscale. Grupurile politice se pregătesc pentru viitoarea săptămână plenară.

Infografic.        

Infografic: ponderea economiei colaborative în UE 
Economie 
 

Ați auzit de Uber, BlaBlaCar, Deliveroo, Airbnb? Fie că este vorba de călătorii, cazare sau de a găsi fonduri, economia colaborativă face acum parte din viața de zi cu zi: unul din șase europeni a folosit o platformă de colaborare. Într-un raport adoptat la 3 mai, deputații europeni de la comisia pentru piața internă și protecția consumatorilor subliniază importanța unei strategii europene care să asigure respectarea concurenței și a drepturilor de muncă.

Săptămâna la Parlament        

Săptămâna la Parlament: economia colaborativă, spălarea banilor 
Afaceri UE 
 

Oportunitățile și provocările economiei colaborative, propunerile de reglementare a companiilor private de securitate și o listă neagră a țărilor legate de spălarea de bani sunt doar câteva dintre subiectele abordate de Parlamentul European în comisii. Tot săptămâna aceasta va fi inaugurată oficial Casa istoriei europene, care va fi deschisă la Bruxelles pentru publicul larg.

Abonați-vă pentru a primi noutăți despre subiectele dvs. preferate