Produse pentru această categorie 

Noi reguli pentru conținutul online.        

Accesul la filmele online va fi în curând posibil din străinătate 
Economie 
 

Vi s-a întâmplat vreodată să doriți să urmăriți un film la cerere în timpul vacanței și să constatați că abonamentul nu funcționează în străinătate? Parlamentul European se pregătește să adopte joi, 18 noiembrie, norme care să permită cetățenilor europeni accesul la conținut online, cum ar fi filme, jocuri sau cărți electronice, chiar și atunci când se află într-o altă țară europeană.

Infografic.        

Infografic: ponderea economiei colaborative în UE 
Economie 
 

Ați auzit de Uber, BlaBlaCar, Deliveroo, Airbnb? Fie că este vorba de călătorii, cazare sau de a găsi fonduri, economia colaborativă face acum parte din viața de zi cu zi: unul din șase europeni a folosit o platformă de colaborare. Într-un raport adoptat la 3 mai, deputații europeni de la comisia pentru piața internă și protecția consumatorilor subliniază importanța unei strategii europene care să asigure respectarea concurenței și a drepturilor de muncă.

Emisiile vehiculelor: comisia de anchetă trage învățăminte din scandal        

Scandalul emisiilor: EMIS votează raportul final de anchetă și recomandări 
Economie 
 

După un an de muncă intensivă, Comisia de anchetă privind măsurarea emisiilor în sectorul autovehiculelor votează azi raportul său de anchetă și o propunere de recomandare care cere controale mai stricte și implementarea regulilor la nivel european. „Am învățat lecțiile trecutului și acum ne vom face temele, astfel încât acest scandal să nu se repete”, a spus coraportorul Jens Gieseke (PPE, Germania). Aflați mai multe din clipul video.

Înlocuirea pesticidelor dăunătoare        

Parlamentul dorește să acorde mai multă atenţie pesticidelor naturale 
Economie 
 

Deşi, cu ajutorul lor, plantele cresc mai rapid, pesticidele chimice implică riscuri importante pentru sănătatea umană, a animalelor și a mediului înconjurător. Aproximativ 45% dintre alimentele pe care le consumăm conțin reziduuri de pesticide (limitele legale sunt depăşite cu 1,6%), potrivit Autorității Europene pentru Siguranța Alimentară. Parlamentul vrea să încurajeze utilizarea mai multor pesticide naturale și să simplifice și să accelereze procesul de aprobare pentru folosirea lor.

"Employees, Innovation, Income" on a chart ©AP Images/European Union-EP        

Săptămâna parlamentară 2017: combaterea şomajului şi recuperărea beneficiilor  
Economie 
 

Deşi există semne clare de redresare economică, încă sunt ţări în Europa în care rata şomajului este mare. Investiţiile au crescut, economia a creat noi locuri de muncă, însă nu toată lumea se bucură de avantajele redresării. În cadrul reuniunii din săptămâna parlamentară europeană, eurodeputaţii, colegii lor din statele membre şi factorii de decizie europeni de la nivel înalt discută despre stimularea creşterii economice, ocuparea forţei de muncă şi consolidarea echităţii pe piaţa unică.

Modul în care Parlamentul European luptă împotriva fraudei fiscale
       

Parlamentul abordează frauda în domeniul TVA 
Economie 
 

Actuala reglementare a UE privind TVA-ul în comerțul transfrontalier există din 1993 și este nevoie de o reformă, pentru a răspunde cererilor de extindere a companiilor și de dezvoltare a comerțului on-line. În aceeași măsură, este important să reducem frauda TVA. Planul TVA de acțiune al Comisiei va primi feedback de la Parlament - un raport de Werner Langen (EPP, Germania) a fost aprobat joi, 24 noiembrie, în plen. Urmăriți videoclipul nostru cu explicații despre frauda TVA.

Fost consilier al guvernului din Panama și laureat al premiului Nobel, economistul Prof. Joseph E. Stiglitz a fost invitat să vorbească în fața comisiei de anchetă pentru „Panama papers" înființată de Parlamentul European. Acesta a solicitat „toleranță zero” față de structurile fiscale secrete și a solicitat ca Europa să conducă această luptă.
       

Stiglitz: Multe din activitățile din Panama Papers nu au fost în Panama 
Economie 
 

„Ar trebui să subliniez că 80% dintre activitățile descrise în Panama Papers nu au avut loc în Panama, ceea ce evidențiază faptul că aceasta este o mare problemă globală”, le-a spus eurodeputaților Joseph E. Stiglitz, economist și laureat al Premiului Nobel. Stiglitz, fost consilier în guvernul panamez, după scandalul din Panama, a fost invitat să participe la reuniunea comisiei de anchetă a Parlamentului European.

Infografic normle UE drone        

Normele UE referitoare la drone: Cum să asigure securitatea și viața privată  
Economie 
 

Micile aeronave fără pilot, cunoscute sub numele de drone, pot fi folosite pentru o mulțime de lucruri, de la filmare sau fotografiere, până la inspectarea conductelor de gaz sau a irigării culturilor. Dar ele pot reprezenta, totodată, și un risc pentru avioane, precum și pentru viața privată a oamenilor. Joi, membrii comisiei pentru transport au aprobat modificările normelor UE pentru siguranța aviației, care se referă și la drone. Aflați mai multe despre drone în infograficul nostru.