Economie 

Produse pentru această categorie 

Utilizarea gazului natural.        

Economie 
 

Descoperiți cifrele esențiale despre gazele naturale din UE și ce face Uniunea pentru securitatea aprovizionării cu gaze.

Infografic.        

Economie 
 

Într-o rezoluție adoptată pe 15 iunie, eurodeputații subliniază necesitatea unei strategii europene care să garanteze respectarea drepturilor muncitorilor.

Video        

Economie 
 

Din 15 iunie, folosirea telefonului mobil în alt stat UE va costa la fel ca atunci când îl folosiți acasă.

infografic        

Economie 
 

Parlamentul votează planuri de simplificare a sistemului de etichetare a eficienței energetice. Aflați din infografic cum este măsurat consumul de energie și cât costă aceasta.

Noi reguli pentru conținutul online.        

Vi s-a întâmplat vreodată să doriți să urmăriți un film la cerere în timpul vacanței și să constatați că abonamentul nu funcționează în străinătate? Parlamentul European se pregătește să adopte joi, 18 noiembrie, norme care să permită cetățenilor europeni accesul la conținut online, cum ar fi filme, jocuri sau cărți electronice, chiar și atunci când se află într-o altă țară europeană.

Emisiile vehiculelor: comisia de anchetă trage învățăminte din scandal        

După un an de muncă intensivă, Comisia de anchetă privind măsurarea emisiilor în sectorul autovehiculelor votează azi raportul său de anchetă și o propunere de recomandare care cere controale mai stricte și implementarea regulilor la nivel european. „Am învățat lecțiile trecutului și acum ne vom face temele, astfel încât acest scandal să nu se repete”, a spus coraportorul Jens Gieseke (PPE, Germania). Aflați mai multe din clipul video.

Înlocuirea pesticidelor dăunătoare        

Deşi, cu ajutorul lor, plantele cresc mai rapid, pesticidele chimice implică riscuri importante pentru sănătatea umană, a animalelor și a mediului înconjurător. Aproximativ 45% dintre alimentele pe care le consumăm conțin reziduuri de pesticide (limitele legale sunt depăşite cu 1,6%), potrivit Autorității Europene pentru Siguranța Alimentară. Parlamentul vrea să încurajeze utilizarea mai multor pesticide naturale și să simplifice și să accelereze procesul de aprobare pentru folosirea lor.

Interviu cu Mady Delvaux        

Parlamentul European dezbate astăzi și votează în plen, joi, un raport care solicită un cadru legal pentru roboți. De la drone la echipamente medicale, în lume există 1,7 milioane de roboți, dar utilizarea lor nu este încă reglementată în mod corespunzător.