Muncitorii detașați: cu un pas mai aproape de o mai bună protecție 

 
 

Distribuiți această pagină: 

Statutul muncitorilor detașați poate fi abuzat sub regulile actuale ©BELGA/AFP/C.STACHE 

Aproximativ un milion de muncitori sunt detașați în fiecare an de către angajatorii lor în alt stat membru (estimarea Comisiei Europene). Detașarea are un potențial economic crucial în acoperirea lipsei forței de muncă în anumite sectoare și profesii (construcții, transport, agricultură), însă statutul muncitorilor detașați poate fi abuzat sub regulile actuale. După votul de azi din comisia pentru ocuparea forței de muncă, muncitorii detașați sunt cu un pas mai aproape de o mai bună protecție.

Raportoarea Danuta Jazłowiecka (Polonia), de la Grupul Partidului Popular European (Creștin Democrat), a explicat că scopul este de a „garanta drepturile muncitorilor și de a permite companiilor să profite la maxim de piața internă“.


Ce este detașarea muncitorilor?


Companiile folosesc muncitori detașați pentru a „ocoli“ legislația muncii și a fixa sediul companiilor în țări cu nivel redus de ocupare a forței de muncă și protecție socială.


Pentru împiedicarea acestui lucru, deputaţii europeni au clarificat care sunt detașările autentice, ce se fac pe o perioadă limitată. Aceștia au mai propus o listă de criterii care permite statelor membre să urmărească eficient companiile.


Controale mai stricte, ameliorarea informației


Deputaţii europeni mai propun controale mai stricte ale companiilor care detașează muncitori, ameliorarea informației privind drepturile și obligațiile muncitorilor și consolidarea drepturilor lucrătorilor angajați de companiile subcontractante.


Propunerea de directivă votată astăzi în comisia pentru ocuparea forței de muncă va consolida reguli deja existente - din 1996 - privind detașarea muncitorilor. Votul în plen este programat pentru octombrie.