Transportul feroviar în Europa 

 
 

Distribuiți această pagină: 

Noile reguli stabilesc și o certificare mai rapidă la nivel european pentru locomotive și vagoane 

Trenurile poluează mai puțin și sunt mai sigure decât alte mijloace de transport, însă reprezintă numai 6% din transportul de pasageri în UE. Pe 17 decembrie, comisia pentru transport a votat un pachet de măsuri care face transportul feroviar mai atractiv prin mai multă competiție și o schemă de certificare comună. Aflați mai multe despre sectorul feroviar european din infograficul de față.

Rețeaua feroviară a Uniunii Europene rămâne fragmentată național și dominată de companii ce gestionează atât rețeaua cât și trenurile, care împiedică intrarea pe piață a noilor operatori.


Cel de-al patrulea pachet legislativ privind sectorul feroviar include separarea între transport și gestionarea căilor ferate și deschiderea transportului feroviar intern către orice operator. Pachetul este examinat în momentul de față de Parlament.


Noile reguli stabilesc și o certificare mai rapidă la nivel european pentru locomotive și vagoane, lucru care economisește timp și bani atât pentru operatori cât și pentru pasageri.


Parlamentul European și guvernele trebuie să aprobe noile reguli înainte ca acestea să poată intra în vigoare.


Aflați mai multe despre măsurile votate în comisia pentru transport din comunicatul de presă - faceți click pe legătura din dreapta paginii.