Produse pentru această categorie 

Workers' right and citizens rights protection ©AP Images/European Union-EP        

Viitorul UE: valorificarea globalizării 
Afaceri UE 
 

Globalizarea oferă un mare potențial de a crea bunăstare și locuri de muncă, dar are și capacitatea de a perturba. UE a încercat întotdeauna să profite la maximum, atenuând efectele sale negative prin stabilirea de norme și colaborarea cu alte țări. În timp ce deputații europeni dezbat pe 16 mai un document de reflecție propus de Comisia Europeană referitor la modul în care UE ar trebui să se ocupe de globalizare în viitor, analizăm ceea ce Parlamentul a făcut deja recent.

infografic ©AP Images/ European Union-EP        

Eurobarometru: europenii doresc ca UE să facă mai multe în domeniul migrației 
Afaceri UE 
 

MIgrația din ultimii ani a fost în centrul ordinii de zi a UE, datorită numărului uriaș de imigranți. Din 2015, UE a luat mai multe măsuri de gestionare a crizei și de ameliorare a sistemului actual de azil. Conform ultimului sondaj Eurobarometru, 73% dintre europeni doresc ca UE să facă mai mult pentru abordarea situației. 58% cred că acțiunile UE în domeniu sunt inadecvate, cu 8 puncte mai puțin decât anul trecut.

infografic        

Brexit: protejând drepturile cetățenilor UE care trăiesc în Regatul Unit 
Afaceri UE 
 

Deși o parte dintre ei au avut voie să voteze în cadrul referendumului, milioanele de cetățeni UE care trăiesc în Regatul Unit vor fi printre persoanele cele mai afectate de Brexit. UE dorește un acord care să protejeze drepturile acestora cât mai curând posibil, în cadrul negocierilor cu Regatul Unit. Urmăriți dezbaterea în direct și aflați mai multe din infograficul nostru!

Prioritățile legislative ale UE pentru 2017.        

Prioritățile legislative ale UE pentru 2017: ce a făcut Parlamentul până acum 
Afaceri UE 
 

Uniunea Europeană se concentrează în acest an asupra rezultatelor obținute în domenii politice cheie care contează pentru toți europenii. Instituțiile UE au convenit asupra unui set de priorități, de la intensificarea comerțului electronic la protejarea mediului și consolidarea frontierelor. Aflați ce propuneri legislative majore a aprobat Parlamentul European până acum în plen.

Francesco Fresi: Amintiri despre Roma        

Ziua Europei: lecții primite de-a lungul istoriei 
Afaceri UE 
 

Ziua Europei, sărbătorită pe 9 mai, se referă la călătoria noastră comună de la război la pace și cooperare. Pe 9 mai 1950, ministrul francez de externe Robert Schuman a pus în cuvinte un vis al unei Europe diferite care să coopereze pentru a depăși conflictele și a deveni mai puternică. În 1958, acest vis a fost pus în practică prin Tratatele de la Roma, care au pus bazele UE. Francesco Fresi a fost prezent la Roma la semnarea tratatelor și ne-a vorbit despre călătoria extraordinară a Europei.