Distribuiți această pagină: 

Deputaţii europeni se reunesc în comisii 

Comisia pentru bugete votează săptămâna aceasta propunerile Comisiei pentru bugetul UE 2013, iar reforma politicii agricole comune va fi tema centrală în cadrul unui seminar cu jurnaliștii. O delegație de eurodeputați va observa alegerile din Georgia, în timp ce altă delegație se pregătește pentru observarea alegerilor din Ucraina. Parlamentul va mai aborda egalitatea de gen alături de parlamentari naționali.

Luni începe un seminar cu ziariștii dedicat reformei politicii agricole comune după 2014. Modificările politicii agricole sunt strâns corelate cu dezbaterile privind bugetul pe 2014-2020. Votul asupra PAC în comisia pentru agricultură va avea loc abia după stabilirea bugetului.


O delegație formată din 8 eurodeputați va observa alegerile din Georgia pe 1 octombrie. Deputații se vor întâlni cu ONG-uri, mass-media și reprezentanți ai partidelor politice. Pe 2 octombrie va avea loc o conferință de presă după rezultatele preliminare. Liderii politici de la Parlament se vor întâlni marți cu fostul președinte polonez Kwaśniewski și fostul președinte al Parlamentului European Cox, în vederea pregătirii delegației de observare a alegerilor din Ucraina.


Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, și liderii grupurilor politice se vor întâlni marți cu deputații Brok, Gualtieri, Verhofstadt și Cohn-Bendit pentru a defini un mandat în negocierile cu reprezentanți ai Consiliului și Comisiei privind uniunea bancară, fiscală, economică și politică.


Comisia pentru afaceri externe îl va primi marți pe șeful guvernului din Tunisia, Hamadi Jebali, într-o dezbatere pe tema tranziției și a procesului democratic prin care trece țara.


Comisia pentru bugete votează joi propunerile Comisiei pentru bugetul UE 2013. Se estimează că deputații vor susține propunerile Comisiei Europene, considerând că reducerile contrazic pactul pentru creștere asupra căruia au căzut de acord statele în Consiliul European din iunie. Deputaţii europeni doresc stimularea creșterii, mai multe locuri de muncă pentru tineri și investiții în cercetare.


Deputaţii europeni vor dezbate miercuri cu parlamentari naționali felurile în care poate fi promovată egalitatea de gen. Comisarul Viviane Reding va discuta cu deputații propunerea sa recentă privind creșterea reprezentării în comitetele de conducere ale companiilor.


Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, se va întâlni luni cu premierul eston Andrus Ansip. Va face o vizită în Irlanda miercuri și joi și va vorbi în parlamentul irlandez.