Martin Schulz: Combaterea șomajului în rândul tinerilor este prima prioritate  

 
 

Distribuiți această pagină: 

Martin Schulz: UE trebuie să devină mai eficientă, mai transparentă și să aibă mai multă responsabilitate democratică 

Este greu să prezici viitorul, însă nu e greu să îți dai seama că următorii ani vor fi plini de evenimente la Parlamentul European. Pe 11 septembrie, președintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso, a vorbit la Parlament despre starea Uniunii. Apoi, fanii noștri pe Facebook au discutat cu președintele Parlamentului European, Martin Schulz, despre viitorul UE. Dumnealui a vorbit despre crearea de locuri de muncă, ameliorarea UE și de ce este important să mergem la vot anul viitor.

Într-unul din cele mai populare chat-uri, domnul Schulz a fost întrebat ce părere are despre discursul domnului Barroso privind starea Uniunii. „Împărtășesc punctul de vedere conform căruia aprofundarea integrării și consolidarea instituțiilor comunitare reprezintă cel mai bun mod de a proteja coeziunea socială în Europa”, a spus domnul Schulz.


„Prima prioritate este combaterea șomajului în rândul tinerilor, iar Parlamentul insistă pentru mobilizarea banilor necesari în cel mai scurt timp”, a spus dumnealui, adăugând: „îi înțeleg pe tinerii care caută cel mai bun loc pentru a avea un loc de muncă și o viață decentă, dar responsabilitatea noastră este de a ne asigura că acest lucru este posibil peste tot în Europa”.


Domnul Schulz s-a declarat împotriva populismului: „UE trebuie să devină mai eficientă, mai transparentă și să aibă mai multă responsabilitate democratică. Și trebuie să intensificăm dialogul direct cu alegătorii noștri.”


Mulți oameni au întrebat despre alegerile europene de anul viitor. „Alegerile europene din mai 2014 vor decide majoritatea din Parlamentul European; acea majoritate va numi un președinte al Comisiei – lucru ce va avea un impact puternic asupra viitoarei dezvoltări a UE. De aceea, avem nevoie de competiție la nivel european între candidații care vor să succeadă domnului Barroso”, a răspuns domnul Schulz.