Săptămâna PE: Premiul Saharov, dispozitivele medicale, combaterea crimei organizate 

 
 

Distribuiți această pagină: 

Parlamentul se reunește în cadrul comisiilor, la Bruxelles 

Săptămâna aceasta, deputații europeni se reunesc în cadrul comisiilor. Pe ordinea de zi se află: nominalizările pentru Premiul Saharov de anul acesta, ameliorarea regulilor privind dispozitivele medicale și recomandări pentru combaterea mai eficientă a crimei organizate.

Marți vor fi anunțați în cadrul unei reuniuni comune a comisiilor pentru afaceri externe, dezvoltare și drepturile omului candidații la Premiul Saharov de anul acesta. Premiul oferă sprijin apărătorilor drepturilor omului și democrației în lume.


Comisia pentru sănătate publică va vota miercuri asupra regulilor de consolidare a siguranței testelor de diagnosticare și dispozitivelor medicale (care includ implanturile).


Raportul comisiei speciale pentru combaterea crimei organizate despre cum trebuie abordată mafia la nivel național, european și internațional va fi votat marți.


Membrii comisiei pentru afaceri economice vor avea o discuție inițială despre regulile de abordare a băncilor insolvente. Aceștia vor dezbate și implementarea priorităților economice UE în statele membre în cadrul semestrului european cu reprezentanții parlamentelor naționale (marți).


O audiere comună a comisiilor pentru mediu și dezvoltare va examina marți felul în care au fost abordate până în momentul de față Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului – care fixează cifre pentru 2015.


Președintele Parlamentului European, Martin Schulz, va avea o săptămână plină. Acesta se va întâlni cu premierul grec Antonis Samaras, președintele francez François Hollande și președintele ceh Miloš Zeman.