Schulz discută cu Papa Francisc despre imigrație, după tragedia de la Lampedusa 

 
 

Distribuiți această pagină: 

Președintele Parlamentului European, Martin Schulz, a fost primit pe 11 octombrie de Papa Francisc la Vatican. Domnul Schulz l-a invitat oficial pe Suveranul Pontif să vorbească în plenul Parlamentului, la Strasbourg, înainte de sfârșitul mandatului actual.

„A fost o onoare și o plăcere să fiu primit de Papa Francisc; cuvintele sale au fost o sursă de inspirație și de reflecție. În numele Parlamentului European, l-am invitat pe Suveranul Pontif să vorbească în plenul Parlamentului, la Strasbourg, înainte de sfârșitul mandatului actual”, a spus președintele Schulz.


În cadrul reuniunii, cei doi au discutat despre sărăcie, imigrație, șomajul din rândul tinerilor și persoanele vârstnice. „Avem opinii similare asupra protecției refugiaților din Mediterana, luptei împotriva sărăciei și excluziunii sociale, ameliorării viitorului tinerilor din UE și din afara acesteia, și ne putem uni forțele pentru a aborda aceste chestiuni”, a adăugat dumnealui.


După audiență, președintele Schulz s-a întâlnit cu cardinalul Bertone, secretar de stat, și arhiepiscopul Mamberti, secretar pentru relațiile cu statele. Președintele Schulz s-a mai întâlnit și cu tineri imigranți și a participat la o dezbatere publică privind sărăcia și marginalizarea, organizată de organizația de caritate „Caritas”.