Distribuiți această pagină: 

Între 24 și 27 februarie, în cadrul celei de-a doua perioade de sesiune din februarie, deputații europeni s-au concentrat pe situația din Ucraina după retragerea președintelui Ianukovici, pe măsurile de reducere a emisiilor de CO2 de la mașinile și camionetele noi și pe felul în care pot fi descurajați tinerii să fumeze. Președintele ceh Miloš Zeman a vorbit deputaților în plen.

În deschiderea sesiunii, deputații europeni au ținut un moment de reculegere pentru victimele protestelor din Ucraina.


Cei mai săraci cetățeni din UE vor continua să primească alimente, asistență materială și ajutoare din Fondul de ajutor european pentru cele mai defavorizate persoane în perioada 2014 - 2020, conform unui acord cu Consiliul votat de Parlament marți. Deputații au reușit menținerea bugetului alocat la 3,5 miliarde de euro.


Statele UE ar trebui să reducă prostituția pedepsind clienții, nu prostituatele, a spus Parlamentul European într-o rezoluție nelegislativă.


Propunerea de directivă privind tutunul, care are ca obiectiv ca produsele din tutun să fie mai puțin atractive pentru tineri, a fost aprobată de deputați miercuri. Aceasta cere ca 65% din suprafața tuturor pachetelor să fie acoperită de avertizări. Țigările electronice vor fi de asemenea reglementate, fie ca produse medicale, dacă promovează abandonarea fumatului, fie ca produse din tutun.


Deputații au cerut ca sistemele de apel de urgență care alertează automat serviciile de salvare în caz de accident să fie instalate în toate modelele noi de mașini și camionete până în octombrie 2015.


Marți, Parlamentul a votat în favoarea noilor reglementări care au ca scop reducerea emisiilor de CO2 de la mașinile noi până la 95g/km, până în 2020.


Parlamentul a votat marți reguli aplicabile în toată Uniunea care vor ajuta statele membre să identifice, înghețe, administreze și confiște bunurile ilicite.


Toate site-urile web gestionate de organe ale sectorului public trebuie să fie disponibile oricui, incluziv persoanelor cu handicap și celor vârstnice, a spus Parlamentul European. Peste 167 de milioane de cetățeni UE au dificultăți în accesarea serviciilor publice online.


Imigranții clandestini din UE în Turcia sau din Turcia în UE vor fi trimiși înapoi conform acordului de „readmisie” semnat de ambele părți în decembrie și aprobat de Parlamentul European săptămâna aceasta.


Competiția pentru a oferi servicii feroviare mai bune pasagerilor ar trebui să fie stimulată de legislația votată de PE miercuri. Autoritățile naționale care acordă în prezent contractele de servicii doar unui singur operator vor fi obligate să facă licitații publice sau să justifice de ce nu au organizat astfel de licitații.