Distribuiți această pagină: 

Săptămâna în Parlament: guvernanța economică, cererile de reformă ale Marii Britanii, ministrul de externe al Iranului și virusul Zika  

Deputați naționali din toată Europa se alătură Parlamentului European, la Bruxelles, pentru a discuta coordonarea bugetară la nivelul UE, în timp ce premierul britanic David Cameron vine pentru o dezbatere privind reformarea termenilor de aderare a Marii Britanii la UE. Ministrul de Externe al Iranului, Mohammad Javad Zarif, se va întâlni cu eurodeputații, marți, ca urmare a ridicării sancțiunilor. Miercuri, specialiști internaționali vor dezbate cu membrii Parlamentului despre virusul Zika.

Deputați ai parlamentelor naționale vor discuta despre guvernanța economică a Uniunii Europene

 

Marți și miercuri: deputații naționali și europarlamentarii discută despre cooperarea vizând "semestrul european" - coordonarea politicilor economice la nivel de stat membru. Printre participanți se numără Jeroen Dijsselbloem, comisarii Dombrovskis și Moscovici, președintele Comisiei Juncker și președintele Consiliului Tusk.


Marea Britanie în UE

Premierul britanic, David Cameron, discută marți cu deputații europeni despre propunerile sale privind o reformă a termenilor de apartenență ale Marii Britanii la UE.


Iran și UE

Tot marți, ministrul iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, va discuta cu eurodeputații despre relațiile UE-Iran după ridicarea sancțiunilor internaționale împotriva Teheranului.


Probleme de sănătate publică

Miercuri, comisia pentru mediu examinează răspândirea virusului Zika, care se extinde în întreaga Americă Latină și este suspectat că ar provoca defecte congenitale grave. La discuție va participa cercetătorul OMS și reprezentant pe lângă UE Roberto Bertollini.


Aceeași comisie votează, miercuri, reguli mai stricte în ceea ce privește utilizarea antibioticelor în vaccinuri pentru animale. Scopul este de a opri rezistența antimicrobiană la animale înainte ca aceasta să devină o problemă gravă pentru sănătatea umană.


Locuri de muncă pentru migranți și lucrătorii casnici de sex feminin

Deputații vor examina subiectul lucrătorilor vulnerabili: comisia pentru forța de muncă și afaceri sociale va ține o audiere, joi, privind integrarea refugiaților în societățile europene și pe piața de muncă. Comisia pentru drepturile femeilor votează, joi, propunerea de a combate abuzul lucrătorilor casnici de sex feminin în UE.


Vă dorim o săptămână plăcută!