Săptămâna aceasta în Parlament: bănci, Euronest, migrație, Palestina 

 
 

Distribuiți această pagină: 

Săptămâna la Parlament: migrația și Turcia prioritare la întâlnirile comisiilor  

Reprezentanți de la șase bănci europene se întâlnesc cu membrii comisiei pentru decizii fiscale. O moțiune care cere prezența etichetelor cu țara de origine pe carne și lapte va fi supusă la vot. Ministrul de externe Riad Al-Malki și Marele Muftiu al Egiptului Shawki Allam, se vor întâlni înaintea comisiei afecerilor externe. Deputații și parlamentarii din Armenia, Georgia, Moldova și Ucraina se întâlnesc pentru a discuta amenințările de securitate și cooperarea în domeniul energiei.

Reprezentanți de la șase bănci - ING, Crédit Agricole, Nordea, Santander, UBS și Unicredit - se întâlnesc luni cu membrii comisiei pentru decizii fiscale pentru a discuta dacă băncile furnizează sfaturi și produse financiare structurate pentru optimizarea fiscală.


Comisia pentru libertăți civile va discuta luni cu reprezentanții Comisiei Europene, noua strategie propusă pentru a restabili zona Schengen.


Ministrul de externe Riad Al-Malki va vorbi marți, înaintea comisiei pentru afaceri externe, despre situația economică, umanitară și politică, precum și inițiativele pentru reluarea procesului de pace din Orientul Mijlociu. Marele Muftiu al Egiptului, Shawi Allam, va participa la aceeași ședință pentru a discuta despre dialogurile interreligioase și interculturale.


Comisia pentru controlul bugetar va vota în această săptămână dacă se vor aproba cheltuieliile instituțiilor și organizațiilor UE din anul financiar 2014. Comisarul pentru migrație, Dimitris Avramopoulos, se va alătura miercuri aceleiași comisii pentru a dezbate felul în care UE folosește fondurile politicii pentru migrație.


Comisia pentru mediu va insista marți asupra legilor UE cu caracter obligatoriu privind etichetele cu țara de proveniență pe carne, carne procesată și lapte. O rezoluție în legătură cu reînnoirea autorizăților pentru controversatul erbicid glifosat va fi supusă la vot.


De asemenea, două rapoarte privind progresul la aderarea UE al Albaniei și Bosniei și Herțegovina, vor fi votate marți de către comisia afacerilor externe.


O ședință a adunării parlamentare Euronest, ce îi aduce împreună pe eurodeputați și parlamentari din Armenia, Georgia, Moldova și Ucraina, se va desfășura în această săptămână în Bruxelles.


Faceți clic aici pentru cele mai noi știri ale Parlamentului European. Urmăriți pagina de Twitter pentru a fi la curent cu evenimentele din această săptămână.