Săptămâna la Parlament: bugetul UE și combaterea fraudei 

 
 

Distribuiți această pagină: 

O săptămână bogată în știri financiare cu votul privind bugetul pentru 2018, vizita președintelui BCE și audierea privind evaziunea fiscală în fotbalul european.

Săptămâna la Parlament: bugetul UE și combaterea fraudei 

Bugetul UE 2018

 

Miercuri, 27 septembrie, deputații europeni votează cu privire la bugetul UE pentru 2018. Deputații europeni doresc să inverseze reducerile făcute de Consiliu și să sporească finanțarea programelor de cercetare și a celor pentru combaterea șomajului în rândul tinerilor.

 

Situația economică actuală a UE și punerea în aplicare a politicii monetare unice sunt discutate în cadrul comisiei pentru afaceri economice și monetare, în cadrul căreia deputații europeni se întâlnesc cu președintele Băncii Centrale Europene, Mario Draghi. Discuția are loc luni, 25 septembrie.

 

Procurorul European

 

Înființarea unui procuror european este supusă la vot joi, 28 septembrie, în comisia pentru libertăți civile. Procurorul va supraveghea investigațiile transfrontaliere despre fraudele care implică bani UE.

 

Evaziunea fiscală în fotbal

 

Marți, 26 septembrie, reprezentanți FIFA, UEFA și de la Asociația Agenților de Fotbal vor fi audiați în comisia specială care abordează spălarea banilor și evaziunea fiscală (PANA). Audierea, la care participă și unul dintre jurnaliștii care au scos la iveală informații legate de evaziunea fiscală în fotbal, va aborda transparența pieței de transfer, finanțarea cluburilor de fotbal și drepturile de imagine ale jucătorilor.

 

Brexit

 

Brexit se află pe ordinea de zi în această săptămână. Liderii grupurilor politice și președintele Parlamentului se reunesc joi, 28 septembrie, pentru a discuta negocierile în curs în vederea unei rezoluții a Parlamentului.

 

Conferința la nivel înalt privind turismul

 

Miercuri, 27 septembrie, deputații europeni și membri ai Comisiei Europene se vor întâlni cu reprezentanții industriei turismului în cadrul conferinței „O strategie europeană pentru creșterea competitivității industriei turismului, un factor-cheie pentru crearea de locuri de muncă”. Această conferință la nivel înalt va fi deschisă de președintele Parlamentului, Antonio Tajani.