Ce s-a întâmplat în plen: Brexit, Catalonia, protecția sănătății 

 
 

Distribuiți această pagină: 

Lipsa progresului în Brexit, Catalonia, disruptoarele endocrine și o mai bună protecție a drepturilor pasagerilor și lucrătorilor din transportul aerian: ce s-a întâmplat în plen.

Marți, deputații europeni au criticat lipsa de progres în discuțiile Brexit privind drepturile cetățenilor, Irlanda de Nord și angajamentele financiare ale Regatului Unit.

Miercuri, deputații europeni au organizat o dezbatere privind constituția, statul de drept și drepturile fundamentale în Spania, ca urmare a evenimentelor din Catalonia. În încheierea dezbaterii, președintele Antonio Tajani a spus: „Acest Parlament face un apel la o deliberare calmă și profundă, care să încurajeze dialogul în Spania”.

 

Deputații europeni au respins propunerea Comisiei Europene care ar fi scutit unele substanțe chimice din pesticide de necesitatea de a fi evaluate ca potențiale perturbatoare ale sistemul endocrin, dar au votat în favoarea actualizării normelor de siguranță ale navelor de pasageri pentru a facilita salvarea în caz de dezastru.

 

Parlamentul și-a prezentat, de asemenea, recomandările pentru reuniunea COP23 de la Bonn, Germania, din noiembrie, invitând liderii UE să consolideze obiectivele UE în materie de climă și să pună în aplicare acordul de la Paris în legislația UE.

Într-o rezoluție adoptată marți, deputații europeni au solicitat o acțiune fermă de prevenire a atacurilor cibernetice asupra infrastructurilor critice și a implicării în procesele democratice, precum și o mai bună cooperare în combaterea rețelelor de agresori sexuali.

 

Mai târziu, în aceeași zi, deputații europeni au solicitat o mai bună protecție a drepturilor pasagerilor și lucrătorilor, în urma anulărilor zborurilor Ryanair.

 

Joi, Parlamentul a dat lumină verde în vederea instituirii noului Parchet European pentru a intensifica lupta împotriva fraudei și a utilizării abuzive a fondurilor europene.

Pentru a combate căsătoriile copiilor, avem nevoie de măsuri precum educația, împuternicirea economică și participarea la luarea deciziilor, precum și de un acces mai bun la serviciile de sănătate sexuală și reproductivă, au declarat deputații europeni într-o rezoluție adoptată miercuri.

 

Țările UE trebuie să amelioreze condițiile în penitenciare și să abordeze supraaglomerarea pentru a favoriza reabilitarea deținuților și pentru a preveni riscul radicalizării, au afirmat deputații europeni într-o rezoluție adoptată joi.