Săptămâna la Parlament: azilul, glifosatul, Premiul Saharov, Premiul Cetățenilor 

 
 

Distribuiți această pagină: 

Săptămâna aceasta, deputații vor discuta despre relocarea refugiaților, calitatea alimentelor și riscurile glifosatului. Pe ordinea de zi se mai află Premiul Saharov și Premiul Cetățenilor.

Săptămâna la Parlament: azilul, glifosatul, Premiul Saharov, Premiul Cetățenilor 

Politica în domeniul azilului

 

Joi, deputații europeni de la comisia pentru libertăți civile votează Cadrul Uniunii de Relocare, care oferă resortisanților țărilor terțe protecție internațională. Propunerea stabilește norme comune privind primirea și transferul persoanelor care au solicitat protecție într-un stat membru.

 

Eficiența energetică a clădirilor

 

Conform noilor reguli care vor fi votate miercuri în cadrul comisiei pentru industrie, clădirile din UE trebuie să fie foarte eficiente din punct de vedere energetic până în 2050.

 

Glifosat

 

Miercuri, comisia pentru agricultură și mediu organizează o audiere publică privind evaluarea riscurilor pentru erbicidul glifosat (a cărui aprobare UE expiră în decembrie), în contextul unor comunicate de presă care spun că angajații companiei Monsanto au încercat să influențeze această procedură. Există motive de îngrijorare că substanța ar putea fi cancerigenă.

 

Calitatea produselor alimentare

 

Miercuri, comisia pentru piața internă discută cu Comisia despre modalități de îmbunătățire a aplicării normelor UE privind produsele alimentare și consumatorii. Acestea examinează cazurile de produse alimentare comercializate sub aceeași marcă și cu aceleași ambalaje, dar cu o calitate mai scăzută, în anumite state membre ale UE.

 

Rezultatele premiului Saharov 2017

 

Membrii comisiilor pentru afaceri externe și dezvoltare decid marți asupra celor trei finaliști din acest an pentru Premiul Saharov pentru libertatea de gândire, pe care Parlamentul îl acordă personalităților și organizațiilor care luptă pentru drepturile omului. Aflați mai multe despre cele șase nominalizări.

 

Premiul Cetățenilor

 

Ceremonia de decernare a Premiului Cetățenilor, prin care Parlamentul European recompensează proiecte și activități ce promovează o integrare mai strânsă între cetățenii UE sau facilitează cooperarea transnațională, are loc miercuri, la Bruxelles. 49 de persoane și organizații din 26 de state membre vor primi Premiul din acest an.