Identitate și prejudecată: descoperiți cele trei filme care sunt în competiție pentru Premiul de Film LUX 

 
 

Distribuiți această pagină: 

„Sámi Blood”, „Western” și „120 de bătăi pe minut“: filme ce ne provoacă prejudecățile și pun întrebări despre identitatea europeană. Parlamentul le aduce într-un cinematograf de lângă dvs.

Personajele puternice care trebuie să lupte pentru identitatea lor sunt ceea ce au în comun cele trei filme care concurează pentru Premiul de Film LUX 2017. Totuși, cele trei povestiri: „Sámi Blood” de Amanda Kernell, „Western” de Valeska Grisebach și „120 de bătăi pe minut” de Robin Campillo sunt foarte diferite. Descoperiți-i în timpul Zilelor Filmului LUX din octombrie până în decembrie 2017 și votați pentru preferatul dvs.

 

„120 de bătăi pe minut“, „Sami Blood“ și „Western“ sunt cele trei filme care au rămas în competiție pentru Premiul LUX de cinematografie în 2017.

 

„120 de bătăi pe minut“, de Robin Campillo (Franța)

 

Acest film descrie solidaritatea, simțul umorului și determinarea unui grup de activiști care luptă împotriva SIDA, la începutul anilor 1990 la Paris.

 

„Sámi Blood”, de Amanda Kernell (Suedia / Danemarca /Norvegia)

 

O fată Sami, un popor indigen care trăiește în nordul Suediei, Norvegiei și Finlandei, și-a părăsit comunitatea pentru a-și realiza visele. Curând, ea se confruntă cu rasismul.

 

„Western”, de Valeska Grisebach (Germania/Bulgaria/Austria)

 

Folosind caracteristicile unui occidental, filmul urmărește un grup de muncitori germani trimiși pe un șantier de construcții din Bulgaria.

Infografic 

Zilele Filmului LUX 2017

 

Din octombrie până în decembrie, iubitorii cinematografiei pot viziona cele trei filme în competiție pentru premiu în proiecții la festivaluri de cinema sau cinematografe în toate cele 28 de țări ale UE. Pentru a face acest lucru posibil, Parlamentul European plătește subtitrarea în 24 de limbi oficiale. Verificați proiecțiile gratuite din țara dvs. aici.

 

La fel ca în edițiile anterioare, puteți vota până la 31 ianuarie pentru filmul dvs. preferat. Aceasta este, de asemenea, șansa dvs. de a câștiga o excursie la Festivalul Internațional de Film de la Karlovy Vary din Republica Cehă, în iulie 2018, pentru a anunța personal câștigătorul publicului.

Eveniment special

 

În acest an, vor avea loc trei proiecții simultane, fiecare dintre acestea având loc în mai multe cinematografe în întreaga Europă. Acestea se desfășoară pe 8 noiembrie la Amsterdam cu „120 de bătăi pe minut” și pe 9 și 10 noiembrie la Bruxelles cu „Western” și „Sámi Blood”. Publicul poate să comunice direct pe Twitter cu echipajele de film după vizionare.

 

Pentru a face posibil acest lucru, Premiul LUX se alătură în acest an eforturilor programului Creative Europe MEDIA al Comisiei Europene.

Selectarea filmului câștigător

 

Deputații europeni au ocazia să vizioneze cele trei filme concurente începând cu săptămâna aceasta și să voteze pentru filmul care cred că ar trebui să câștige.

 

Ceremonia de decernare a premiului are loc pe 14 noiembrie în cadrul sesiunii plenare de la Strasbourg. În acea zi, cei șase câștigători ai concursului nostru Instagram vor prelua contul nostru Instagram pentru a povesti despre Premiul de Film LUX.

Despre Premiul LUX

Ideea din spatele Premiului LUX este aceea de a susține producția și distribuția filmelor europene, de a provoca o reflecție asupra problemelor politice și sociale actuale și de a celebra cultura europeană.