Săptămâna la Parlament: bugetul UE, litigiile legate de investiții și Paradise Papers 

 
 

Distribuiți această pagină: 

Deputații europeni votează asupra bugetului UE 2018, discută despre înființarea unei noi instanțe și se întâlnesc cu jurnaliștii care au dezvăluit informații despre Paradise Papers.

Deputații europeni dezbat, miercuri, bugetul anului viitor. Parlamentul a convenit provizoriu asupra acestuia cu statele membre. Dezbaterea este urmată de un vot pe 30 noiembrie.

 

De asemenea, deputații europeni dezbat, tot miercuri, înființarea unei noi instanțe pentru soluționarea litigiilor în materie de investiții. De exemplu, conflictele din cadrul parteneriatelor comerciale, cum ar fi CETA și TTIP, ar trebui soluționate de o astfel de instanță, vor cere deputații europeni Comisiei în cadrul unei dezbateri.

 

Marți, comisia pentru energie votează două rapoarte care reprezintă fișiere cheie ale pachetului de energie curată. Primul raport se referă la noile cerințe privind promovarea economisirii energiei și creșterea ponderii surselor regenerabile. În plus, deputații europeni vor vota o reformă a normelor privind eficiența energetică pentru a reduce costurile pentru consumatori și pentru a îmbunătăți securitatea aprovizionării.

 

Trei jurnaliști ai Consorțiului Internațional pentru Jurnalismul de Investigații, care au dezvăluit documentele Paradise Papers, discută marți cu deputații europeni de la comisia pentru combaterea spălării banilor și a evaziunii fiscale. Comisarii Pierre Moscovici și Věra Jourová participă, de asemenea, la această audiere publică.

 

Deputații ar putea vota împotriva legislației care permite utilizarea fosfaților în carnea de kebab. Aceștia susțin că nu există nici o nevoie dovedită pentru folosirea fosfaților. Comisia pentru siguranța alimentară votează propunerea marți.