Săptămâna la Parlament: înghețarea activelor infractorilor, perturbatorii endocrini 

 
 

Distribuiți această pagină: 

Parlamentul reia activitatea cu un vot asupra noilor norme privind înghețarea și confiscarea averilor infractorilor.

Parlamentul reia activitatea cu un vot asupra noilor norme privind înghețarea și confiscarea averilor infractorilor.  

Noi norme care să echipeze mai bine țările UE pentru înghețarea și confiscarea activelor infractorilor vor fi votate joi de comisia pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne. Noul proiect de lege vizează îmbunătățirea combaterii finanțării terorismului și a crimei organizate.

 

Comisia specială pentru combaterea terorismului va discuta luni cu Michael O'Flaherty, directorul Agenției pentru Drepturi Fundamentale a UE și cu Jacques Toubon, Ombudsmanul francez. Discuțiile se vor concentra pe respectarea deplină a drepturilor fundamentale în punerea în aplicare a politicilor împotriva terorismului.

 

O propunere a Comisiei Europene de stabilire a unor noi limite pentru utilizarea perturbatorului endocrin bisfenol A în lacuri și vopseluri care vin în contact cu alimentele va fi votată în comisia pentru mediu și sănătate publică joi. În 2016, Parlamentul a cerut interzicerea substanței bisfenol A în toate materialele care vin în contact cu alimentele.

 

Grupurile politice se vor reuni în cursul săptămânii pentru a-și pregăti pozițiile pentru următoarea sesiune plenară. La Strasbourg, săptămâna următoare, Bulgaria își prezintă prioritățile pentru cele șase luni la conducerea Consiliului UE, iar deputații europeni discută concluziile summit-ului din decembrie, cu accent special pe Brexit. Noul pachet privind energia curată va fi supus votului.