Urmează la Parlament: blocarea geografică, emisiile, noua compoziție a Parlamentului 

 
 

Distribuiți această pagină: 

În plen, în februarie, deputații europeni vor vota noi reguli care să pună capăt blocării geografice și să reformeze sistemul UE de comercializare a cotelor de emisii.

Cetățenilor europeni la va fi mai ușor să cumpere bunuri sau servicii online din alte țări ale UE, deoarece site-urile nu vor mai fi blocate sau redirecționate în funcție de locația lor, conform noilor reguli pe care le vor vota marți eurodeputații.

Deputații europeni vor discuta marți dimineață despre viitorul Europei cu premierul croat Andrej Plenković.

Mai târziu, în aceeași zi, deputații europeni vor vota cu privire la reforma sistemului de comercializare a emisiilor (ETS) al UE, care ajută la combaterea schimbărilor climatice.

Miercuri, deputații europeni vor propune redistribuirea locurilor din Parlament între statele UE după viitoarele alegeri europene din 2019. O nouă distribuție este necesară ca rezultat al ieșirii Regatului Unit din UE.

Deputații vor decide, joi, în legătură cu mandatul și componența unei comisii speciale care va examina procedura de autorizare a pesticidelor în cadrul UE.

De asemenea, pe ordinea de zi se află o dezbatere (luni) despre testele legate de evacuarea gazelor de eșapament făcute pe oameni și maimuțe și sponsorizate de constructorii auto germani și o dezbatere (marți) privind situația drepturilor omului în Turcia și ofensiva militară împotriva luptătorilor kurzi din Siria.