Săptămâna la Parlament: Ziua Internațională a Femeii, Brexit și migrația 

 
 

Distribuiți această pagină: 

Femeile în mass-media și TIC este tema din spatele evenimentelor ce marchează anul acesta Ziua Internațională a Femeii la Parlament. Pe ordinea de zi mai sunt Brexit și migrația.

Săptămâna la Parlament: Ziua Internațională a Femeii, Brexit și migrația 

Miercuri, 7 martie, președintele Parlamentului European și liderii grupurilor politice vor prezenta un proiect de rezoluție privind cadrul viitoarelor relații dintre UE și Regatul Unit, care va fi votat în plen săptămâna viitoare. Președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, și coordonatorul Brexit, Guy Verhofstadt, vor organiza o conferință de presă în aceeași zi, la ora 17.30 CET. Pentru mai multe informații despre Brexit, citiți dosarul nostru.

 

Mai multă putere pentru femei și fete în mass-media și tehnologia informației și comunicațiilor este tema din spatele evenimentelor ce marchează anul acesta Ziua Internațională a Femeii la Parlamentul European.

 

Comisia parlamentară pentru egalitatea de gen organizează o reuniune despre femeile care modelează mass-media, împuternicirea femeilor și fetelor prin incluziunea digitală și promovarea egalității în era digitală. Printre vorbitori se vor număra regizoarea Sarah Gavron (Marea Britanie) și fondatoarea festivalului MadwomenFest, Pilar Jurado (Spania). Detalii în articolul nostru.

Comisia pentru libertăți civile, comisia pentru afaceri externe și delegația pentru relațiile cu Magreb vor discuta cu reprezentanți UNHCR despre situația imigranților din Libia, abordarea gărzii de coastă libiene și sprijinul financiar UE, pe 5 martie.

 

O delegație de deputați europeni va călători în Sierra Leone pentru a observa alegerile prezidențiale, parlamentare și locale din 7 martie.

 

Grupurile politice se pregătesc pentru ședințele plenare din martie de la Strasbourg.