Distribuiți această pagină: 

Aflați cum ameliorează cercetarea și inovarea din UE viața de zi cu zi a europenilor din conferința organizată de Parlamentul European și Comisia Europeană pe 27 noiembrie.

Marți, 27 noiembrie, Parlamentul European va găzdui o conferință despre impactul cercetării și inovării din UE asupra vieții de zi cu zi a europenilor. Conferința este deschisă publicului. Vă puteți înscrie aici.

În ultimii 30 de ani, UE a investit 200 de miliarde de euro în proiecte de cercetare și inovare care ameliorează viața de zi cu zi a europenilor.

De la Galileo - GPS-ul european - la Casper - un robot care ajută copiii bolnavi de cancer, beneficiile cercetării sunt variate. Anul trecut, peste 60% dintre proiectele finanțate de Consiliul European pentru Cercetare au fost considerate descoperiri științifice majore.

80  ; În ultimii 10 ani, peste 80 de oameni de știință și cercetători UE au câștigat Premiul Nobel pentru chimie, economie, fizică și medicină.

Partajați acest citat: 

Conferința va reuni cercetători și politicieni care se vor concentra pe realizările trecute și prezente. Vor exista ateliere pe temele următoare: sănătatea și bunăstarea, mediul durabil, inovarea pe piață și o societate sigură pentru toți.

Pentru a participa online la discuția despre cercetare și inovare, folosiți hashtag-ul #ResearchImpactEU.