Ce s-a întâmplat în plen: emisiile de la autovehicule, televiziunea online, România, viitorul Europei 

 
 

Distribuiți această pagină: 

Mașinile ecologice, conținutul audiovizual și statul de drept în România au fost câteva dintre subiectele sesiunii plenare din această săptămână.

Eurodeputații au propus miercuri ca începând cu 2030 autovehiculele noi să emită cu 40% mai puțin CO2 decât în 2021 și cel puțin 35% dintre acestea să fie electrice sau hibride.

Parlamentul a aprobat marți noul regulament pentru conținutul audiovizual care va proteja mai bine copiii și va sprijini producțiile europene.

Deputații europeni au votat marți pentru anularea a 70 de milioane de euro din fondurile de pre-aderare pentru Turcia, susținând că țara nu a îndeplinit condițiile de îmbunătățire a statului de drept, democrației, drepturilor omului și libertății presei.

Guvernul României trebuie să respecte independența justiției și să evite măsuri care ar putea reduce lupta împotriva corupției, au spus eurodeputații într-o dezbatere care a avut loc miercuri.

În timpul unei dezbateri privind viitorul Europei care a avut loc în aceeași zi, prim-ministrul estonian, Jüri Ratas, a făcut apel la unitate, dar nu la uniformitate, punând accent pe faptul că Europa se confruntă cu provocări care au nevoie de soluții comune.

Într-un discurs adresat deputaților europeni, președintele Muntenegrului, Milo Đukanović, a evidențiat importanța extinderii UE atât pentru țările din Balcanii de Vest, cât și pentru stabilitatea și competitivitatea întregii Europe.

Miercuri, Parlamentul European a susținut norme noi pentru a stimula cooperarea la nivelul UE în evaluarea tehnologiilor medicale.

Joi, eurodeputații au aprobat norme privind înghețarea și confiscarea bunurilor provenite din săvârșirea de infracțiuni pentru a facilita cooperarea în UE în acest domeniu.

Aceștia au mai adoptat regulamentul care are ca scop eliminarea restricțiilor geografice privind stocarea și prelucrarea datelor fără caracter personal în UE.

Într-o dezbatere care a avut loc marți, deputații europeni au criticat decizia președintelui Donald Trump de a sista finanțarea SUA către UNRWA.