Săptămâna la Parlament: pesticide, vize, combaterea terorismului 

 
 

Distribuiți această pagină: 

Săptămâna aceasta, eurodeputații vor vota asupra actualizării normelor privind vizele de scurtă ședere și a propunerilor privind combaterea terorismului.

Săptămâna la Parlament: pesticide, vize, combaterea terorismului  

Luni, comisia pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne va vota asupra a două propuneri care au ca obiectiv consolidarea luptei împotriva terorismului și crimei organizate. Prima propunere va înăspri normele privind obținerea de cărți de identitate și va împiedica utilizarea documentelor obținute în mod fraudulos. Cea de-a doua propunere ar facilita utilizarea informațiilor financiare pentru prevenirea sau investigarea infracțiunilor grave.

De asemenea, comisia pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne va vota asupra actualizării normelor europene privind vizele de scurtă durată, dar și asupra unei propuneri pentru un nou sistem de vize umanitare la nivelul UE.

Joi, comisia specială a Parlamentului European pentru procedura de autorizare a pesticidelor de către Uniune va vota asupra recomandărilor care vizează combaterea deficiențelor din procedura de autorizare a pesticidelor la nivelul UE.

În aceeași zi, comisia pentru piața internă și protecția consumatorilor va vota asupra propunerii care vizează promovarea echității și a transparenței pentru serviciile de intermediere online precum Amazon, eBay sau Google.