Săptămâna la Parlament: Erasmus+, Corpul european de solidaritate, provocări digitale 

 
 

Distribuiți această pagină: 

În această săptămână, deputații europeni vor discuta despre Corpul european de solidaritate, Erasmus+, măsuri privind Brexit și provocări digitale.

Săptămâna aceasta, eurodeputații vor discuta despre Corpul european de solidaritate, Erasmus+ și provocări digitale. 

Luni, comisia pentru cultură și educație va vota asupra bugetului și asupra noilor priorități pentru programul Corpul european de solidaritate în perioada 2021-2027. Aceste priorități includ activități de ajutor umanitar în afara UE și urmăresc să se asigure că cel puțin 350.000 de tineri europeni vor putea sprijini comunitățile care au nevoie de asistență prin intermediul activităților de voluntariat, al stagiilor și serviciilor de plasare de locuri de muncă.

În aceeași zi, eurodeputații vor discuta despre măsuri de urgență privind Brexit prin care doresc să se asigure că persoanele sprijinite de programul Erasmus+ nu vor fi afectate în mod negativ în cazul ieșirii Marii Britanii din UE fără acord.

Multe schimbări au avut loc pe piața unică digitală a UE în ultimii cinci ani. Aflați cum a contribuit legislația și finanțarea UE și care sunt provocările viitoare, inclusiv pentru inteligența artificială, în cadrul unei conferințe care va avea loc în zilele de marți și miercuri.