Dezbaterile prezidențiale UE: candidata cap de listă Ska Keller (Partidul Verzilor Europeni) 

 
 

Distribuiți această pagină: 

Ska Keller se numără printre candidații la președinția Comisiei Europene și va participa la o dezbatere Eurovision în direct de la Parlamentul European, pe 15 mai.

Ska Keller 

Despre Ska Keller


Nume: Ska Keller

Partid politic european: Partidul Verzilor Europeni

Naționalitate: germană

Vârsta: 37

Carieră:

2017 - co-președintă a Verzilor/ALE

2009 - deputată europeană

2010 - Masterat în Studii Islamice, Turcologie și Studii Iudaice la Universitatea Liberă din Berlin


Despre dezbatere


Partidele politice desemnează înainte de alegerile europene candidați pentru postul de președinte al Comisiei Europene. Candidatul numit de Consiliu și care poate obține o majoritate în Parlament va fi ales președinte al Comisiei Europene printr-un vot al Parlamentului.


Candidații cap de listă sunt uneori desemnați cu termenul german „spitzenkandidaten”. Sistemul a fost folosit prima dată în 2014, când pentru postul de președinte al Comisiei Europene a fost ales Jean-Claude Juncker. Dezbaterea va fi găzduită de trei moderatori. Ordinea vorbitorilor a fost trasă la sorți.


Partidul Verzilor Europeni a numit doi candidați cap de listă, Ska Keller și Bas Eickhout. Domnul Eickhout este din Olanda și are studii în domeniul chimiei și mediului înconjurător. A fost cercetător la Agenția de Evaluare a Mediului din Olanda. Este deputat european din 2009.


Partidul Verzilor Europeni face parte din grupul Verzilor/ALE în Parlamentul European.