Distribuiți această pagină: 

Articole 

EYE        

Între 9 și 11 mai 2014, Parlamentul a reunit peste 5.000 de tineri în cadrul Evenimentului european pentru tineri (EYE). Aceștia au căutat „Idei pentru o Europă mai bună”, și au arătat organizațiilor și instituțiilor care sunt nevoile și interesele lor.

Câțiva participanți au venit la Parlamentul European pentru a-și prezenta ideile în fața deputaților europeni.        

Evenimentul Tinerilor Europeni a reunit anul trecut, la Strasbourg, 6.000 de tineri din întreaga UE. Aceștia au dezbătut și reunit într-un raport noi idei pentru o Europă mai bună. Câțiva participanți au venit la Parlamentul European pentru a-și prezenta ideile în fața deputaților europeni.

EYE 2014 la Strasbourg        

Ce s-a întâmplat cu toate ideile discutate la Evenimentul European pentru Tineri 2014 (EYE), când 6.000 de tineri europeni s-au întâlnit la Strasbourg pentru a discuta despre viitorul Europei? Pe 20, 22 și 29 ianuarie, participanți la EYE au fost invitați să își prezinte ideile în fața mai multor comisii parlamentare.

EYE 2014 
  • 9-11 mai 2014, Strasbourg 

Articole 

Hartă de idei EYE2014.        

Ce poate oferi Europa tinerilor și ce pot oferi tinerii Europei? Peste 5.000 de tineri din întreaga Europă au căutat răspunsul în mai, când s-au întâlnit la Parlamentul European, la Strasbourg, cu ocazia evenimentului EYE 2014. Raportul acestei reuniuni a fost înmânat eurodeputaților, iar cele mai concrete idei vor fi prezentate în comisiile parlamentare.

Ridicând drapelul UE la Strasbourg.        

Evenimentul tinerilor europeni, care a reunit 5.000 de europeni cu vârste cuprinse între 16 și 30 de ani într-un schimb de idei și perspective privind tineretul, s-a încheiat la Strasbourg pe 11 mai. În discuții despre drepturile omului, garanția pentru tineri, revoluția digitală și durabilitatea, participanții și-au spus opiniile despre viitorul Europei alături de politicieni și jurnaliști. În prima perioadă de sesiune din iulie, tinerii vor prezenta propunerile lor noilor eurodeputați.

foto        

Statutul de membru EU reprezintă un avantaj într-o lume globalizată, au spus 70% din tinerii care au participat la un sondaj făcut de Parlamentul European înaintea Evenimentului pentru Tinerii Europeni din 2014. La sondaj au participat tineri cu vârste între 16 și 30 de ani din toate statele membre. Acesta este o sursă de cifre și date pentru cei 5.000 de tineri ce se vor reuni la Strasbourg între 9 și 11 mai pentru a dezbate teme precum șomajul, revoluția digitală și viitorul UE.

EYE        

Înaintea alegerilor europene, 6.000 de tineri europeni se vor întâlni în cadrul Evenimentului pentru tinerii europeni între 9 și 11 mai. Aceștia vor participa la ateliere, dezbateri, audieri și discuții organizate de Parlamentul European și partenerii săi. Activitățile sunt grupate tematic: șomajul în rândul tinerilor, revoluția digitală, viitorul Uniunii Europene, durabilitatea și valorile europene.

Articole 

EYE        

Participanții la evenimentul EYE2014 vor discuta ideile lor cu lideri din lumea afacerilor și factori de decizie și vor avea ocazia de a întâlni câștigătorii de anul trecut ai Premiului Charlemagne pentru tinerii europeni.

©European Union 2014 - European Parliament        

Mii de tineri europeni și-au trimis candidatura pentru a participa la Evenimentul tinerilor europeni – EYE2014 – la Strasbourg, în mai. Pentru cei care nu vor putea participa fizic, există moduri de urmărire a evenimentului și de participare la acesta online.

EYE        

În perioada 9-11 mai 2014, Parlamentul își deschide porțile pentru a primi 5.000 de tineri europeni, cu vârste cuprinse între 16 și 30 de ani și provenind din 28 de țări membre UE și țări candidate. Aceștia vor participa activ la Evenimentul european al tinerilor (EYE).

Articole 

Harta arată ratele șomajului în rândul tinerilor ca procentaj din forța de muncă. Făcând clic pe fiecare țară puteți vedea alocațiile de la Inițiativa privind ocuparea forței de muncă în rândul tinerilor. Surse: Comisia Europeană și Eurostat        

Peste 5 milioane de tineri europeni sunt șomeri. Pentru abordarea acestei situații, UE a lansat garanția pentru tineri. Pe 26 februarie, deputații europeni au pus întrebări Comisiei și Consiliului despre cum va fi aceasta implementată în statele membre, printre acestea numărându-se multe cu nivel înalt de șomaj în rândul tinerilor. Harta de față vă arată cifrele pentru Europa.