Distribuiți această pagină: 

Articole 

©BELGAIMAGE/ZUMAPRESS/W.Dabkowski        

Parlamentul European urmărește îndeaproape negocierile pentru Parteneriatul transatlantic pentru comerț și investiții, care ar putea crea cea mai mare zonă de liber schimb din lume. Se iau în considerare atât așteptările, cât și îngrijorările. Acordul ar putea stimula creșterea economică și crea locuri de muncă pe ambele maluri ale Atlanticului, însă fiecare parte se gândește în primul rând la propriile piețe și valori.

Final result of the vote on TTIP_        
Comunicat de presă 

Comunicat de presă 

Acordul comercial cu SUA trebuie să deschidă accesul pe piața SUA pentru firmele UE, dar să nu compromită standardele UE, spun deputații în recomandarea votată miercuri pentru negociatorii UE. Pentru a rezolva disputele comerciale dintre investitori și state, un sistem nou de justiție, cu judecători numiți public, supus unor reguli de supraveghere și transparență ar trebui să înlocuiască arbitrajul privat stabilit de sistemul rezolvării disputelor dintre investitori și stat (ISDS).

©BELGA/DPA/Daniel Reinhardt        

Parteneriatul transatlantic pentru comerț și investiții (TTIP), în curs de negociere între Comisia Europeană și SUA, include o chestiune controversată: mecanismul de rezolvare a disputelor între investitorii străini și state. Unul dintre aceste mecanisme este ISDS. Ce înseamnă acesta? Care sunt diferențele între ISDS și celelalte opțiuni de protecție a investitorilor?

Avem nevoie de o transparență absolută, pentru a putea aborda temerile publicului.

Bernd Lange 

președintele comisiei pentru comerț internațional și raportor pentru TTIP

Partajați acest citat: 

Articole 

Miercuri dimineața, deputații europeni au votat cu 183 de voturi pentru, 181 împotrivă și 37 de abțineri amânarea dezbaterii în plen privind TTIP        

Dezbaterea și votul programate în Parlamentul European privind negocierile pentru Parteneriatul transatlantic pentru comerț și investiții (TTIP) au fost amânate din cauza numărului mare de amendamente propuse. Ce înseamnă acest lucru și ce urmează?

Rapporteur Bernd Lange (2nd on the Left) and the final vote on screen on the draft report, providing guidelines to the current Transatlantic Trade and Investment Partnership (TTIP) negotiations.        
Comunicat de presă 

Comunicat de presă 

Un acord comercial între UE și SUA ar trebui să aprofundeze accesul UE pe piața SUA, dar nu trebuie să submineze standardele UE sau dreptul de a reglementa în interes public, au spus deputații din comisia pentru comerț internațional în propunerile de recomandări votate joi. Instrumentele pentru rezolvarea disputelor între investitori și state trebuie reformate și îmbunătățite, adaugă ei.

 Bernd Lange        

În iunie 2013, UE și SUA au lansat negocieri pentru cel mai mare acord comercial mondial, ce promitea o creștere mai rapidă și mai multe locuri de muncă. Am vorbit cu Bernd Lange (S&D, Germania), președintele comisiei pentru comerț internațional de la Parlamentul European, care redactează un raport ce evaluează rezultatele discuțiilor TTIP.

steaguri        

Parlamentul European lucrează asupra poziției sale privind acordul comercial UE-SUA, cunoscut și ca Parteneriatul transatlantic pentru comerț și investiții (TTIP). Comisia pentru comerț internațional este responsabilă cu redactarea recomandărilor Parlamentului, însă alte 13 comisii vor contribui la acestea cu opinii. Deputații europeni vor dezbate și vota poziția PE înainte de vară.

Articole 

Comunicat de presă 

Marți după-amiaza, deputații au discutat cu Karel De Gucht, comisarul european pentru comerț, situația negocierilor cu SUA pentru Parteneriatul transatlantic pentru comerți și investiții (TTIP). Deputații din toate grupurile politice au cerut mai multă transparență în fața opiniei publice.

Articole