Distribuiți această pagină: 

Articole 

infografic        

Parlamentul votează planuri de simplificare a sistemului de etichetare a eficienței energetice. Aflați din infografic cum este măsurat consumul de energie și cât costă aceasta.

. © BELGA_AGEFOTOSTOCK        

Comisia pentru mediu de la Parlamentul European a aprobat reforma sistemului UE de comercializare a emisiilor (ETS) pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și combaterea schimbărilor climatice. Propunerea de lege aprobată de eurodeputați pe 24 februarie abordează dezechilibrele între ofertă și cerere pe piața certificatelor de emisii, care stimulează investițiile verzi.

Ratele dependenței energetice pe țări        

UE importă peste jumătate din energia pe care o consumă, lucru care o face vulnerabilă față de furnizorii externi, precum Rusia. Pentru a ameliora situația, Comisia Europeană a prezentat planul privind uniunea energetică pentru reducerea acestei dependențe și pentru crearea unei piețe unice energetice în UE. Vă prezentăm câteva cifre despre importurile energetice UE și felul în care variază acestea de la țară la țară.

Articole 

Scopuri comune: Uniunea Energetică        

Reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, promovarea eficienței energetice și a surselor regenerabile de energie, dar și asigurarea securității aprovizionării cu energie electrică vor fi puncte foarte importante pe agenda Parlamentului în cea de-a doua jumătate a legislaturii. O serie de iniţiative sunt deja puse în aplicare, iar o fermă eoliană din Asse (Belgia) este doar unul dintre exemplele de progres din acest domeniu.