Distribuiți această pagină: 

Articole 

Infografic.        

Comisia de anchetă a Parlamentului European pentru măsurarea emisiilor în sectorul autovehiculelor investighează aspectele politice ale scandalului Volkswagen punând întrebări fostului comisar european pentru întreprindere și industrie, Günter Verheugen. Parlamentul pregătește o lege pentru ameliorarea testelor emisiilor. Consultați infograficul nostru pentru detalii despre cum sunt testate autovehiculele.

NOx: Emisiile auto        

Poluarea aerului cauzează peste 430.000 de decese premature pe an în Europa. Vehiculele, în special cele de tip diesel, reprezintă una dintre principalele surse de oxizi de azot (NOx). Normele UE au stabilit limite pentru emisiile de poluanți proveniți de la autovehicule, precum și proceduri de testare. Dar studiile arată că emisiile pe drumuri sunt mai mari decât în laboratoare. Eurodeputații evaluează idei de a aduce testele mai aproape de condițiile reale.

Comunicat de presă 

Parlamentul a decis să creeze o comisie de anchetă formată din 45 de membri care să investigheze încălcarea regulilor UE privind testele de emisii pentru mașini și acuzațiile conform cărora statele membre și Comisia Europeană nu au aplicat standardele UE. Comisia va prezenta un raport interimar în interval de șase luni și un raport final în interval de 12 luni de la începerea activității.