Distribuiți această pagină : 

Articole 

 ©AP Images/ European Union-EP        

În aprilie 2017, după aproape un an de investigații legate de scandalul care a afectat milioane de mașini pe motorină, Parlamentul European a cerut înlocuirea testelor de laborator, nerealiste, cu testări ale emisiilor în condiții reale, un control mai strict și implementarea regulilor la nivel UE. Deputații europeni mai lucrează la o propunere legislativă care are ca scop îngreuierea manipulării testelor emisiilor și care include verificări ale mașinilor aflate deja în circulație.

Emisiile vehiculelor: comisia de anchetă trage învățăminte din scandal        

După un an de muncă intensivă, Comisia de anchetă privind măsurarea emisiilor în sectorul autovehiculelor votează azi raportul său de anchetă și o propunere de recomandare care cere controale mai stricte și implementarea regulilor la nivel european. „Am învățat lecțiile trecutului și acum ne vom face temele, astfel încât acest scandal să nu se repete”, a spus coraportorul Jens Gieseke (PPE, Germania). Aflați mai multe din clipul video.

Interviu cu Daniel Dalton        

Scandalul legat de Volkswagen - care implică manipularea testelor de emisie - a expus punctele slabe ale sistemului actual de certificare UE a mașinilor. Joi, comisia pentru piața internă a adoptat propuneri menite să facă acest lucru mai dificil, inclusiv controalele privind mașinile aflate deja în circulație.

Articole 

Co-raportorii comisiei de anchetă a Parlamentului privind scandalurile emisiilor auto zugrăvesc un tablou al ultimilor ani dominat de omisiuni şi fraudă.
       

La jumătatea mandatului, comisia de anchetă a Parlamentului pentru măsurarea emisiilor în sectorul autovehiculelor, înființată după scandalul care s-a declanșat în SUA în 2015 în urma unor dezvăluiri privind Volkswagen, are o idee mai clară asupra felului în care producătorii au putut pretinde că mașinile lor poluează mult mai puțin decât în realitate. Raportul interimar va fi votat marți. Citiți interviul nostru cu raportorii Gerben-Jan Gerbrandy and Pablo Zalba Bidegain.

Emissions of a starting diesel engine ©AP Images/ European Union-EP        
Comunicat de presă 

Comunicat de presă 

Parliament’s car emissions inquiry urgently needs more information from the EU Commission, it says in a resolution voted on Tuesday. Half-way through its mandate, the Committee of Inquiry into Emission Measurements in the Automotive Sector (EMIS), has yet to receive some Commission documents on emission measurements and details of expert group work on vehicle type approval procedures, notes the text. The inquiry’s final report is due in spring 2017.

Infografic.        

Comisia de anchetă a Parlamentului European pentru măsurarea emisiilor în sectorul autovehiculelor investighează aspectele politice ale scandalului Volkswagen punând întrebări fostului comisar european pentru întreprindere și industrie, Günter Verheugen. Parlamentul pregătește o lege pentru ameliorarea testelor emisiilor. Consultați infograficul nostru pentru detalii despre cum sunt testate autovehiculele.

Comunicat de presă 

Parlamentul a decis să creeze o comisie de anchetă formată din 45 de membri care să investigheze încălcarea regulilor UE privind testele de emisii pentru mașini și acuzațiile conform cărora statele membre și Comisia Europeană nu au aplicat standardele UE. Comisia va prezenta un raport interimar în interval de șase luni și un raport final în interval de 12 luni de la începerea activității.

Articole 

NOx: Emisiile auto        

Poluarea aerului cauzează peste 430.000 de decese premature pe an în Europa. Vehiculele, în special cele de tip diesel, reprezintă una dintre principalele surse de oxizi de azot (NOx). Normele UE au stabilit limite pentru emisiile de poluanți proveniți de la autovehicule, precum și proceduri de testare. Dar studiile arată că emisiile pe drumuri sunt mai mari decât în laboratoare. Eurodeputații evaluează idei de a aduce testele mai aproape de condițiile reale.