Distribuiți această pagină: 

Articole 

Antonio Tajani a fost ales noul președinte al Parlamentului European        

Marți, 17 ianuarie, a fost o zi lungă și interesantă în Parlamentul European de la Strasbourg: Antonio Tajani a fost ales președinte al PE după patru runde de vot. În discursul său după aflarea rezultatelor, domnul Tajani a apreciat caracterul democratic al procesului de vot și a promis să reprezinte toți eurodeputații.

infographic        

Europarlamentarii l-au ales pe Antonio Tajani (PPE, Italia) în funcția de președinte al Parlamentului European pe data pe 17 ianuarie. Apoi, pe 18 ianuarie, eurodeputații au ales cine sunt cei 14 vicepreședinți și cei cinci chestori ai PE în a doua jumătate a legislaturii 2014-2019. Verifică infograficul nostru pentru a afla cine deține posturile-cheie din Parlamentul European.

Articole 

An MEP casts his vote for the elections of European Parliament VPs        
Comunicat de presă 

Comunicat de presă 

După alegerea Președintelui, deputații au ales, miercuri, pe cei 14 vicepreședinți, în două tururi de scrutin. Pentru a fi aleși, candidații trebuie să obțină majoritatea absolută a voturilor valide exprimate. Noii vicepreședinți provin din șase grupuri politice diferite. Deputații au ales de asemenea cinci chestori.