Distribuiți această pagină: 

Articole 

Intro - IWD2017 ©Getty Image        

În timp ce femeile sunt din ce în ce mai educate decât bărbații, încă sunt plătite mai puțin pentru aceeași muncă depusă. Sunt subreprezentate în pozițiile de conducere, numai o treime din managerii din UE fiind femei, și câștigă în medie cu un sfert mai puțin decât bărbații. Anul aceasta, Parlamentul atrage atenția asupra abilitării economice a femeilor.

Afirmarea femeilor: o provocare pentru Europa modernă        

Anul acesta, Parlamentul European a decis să aducă în centrul atenției, cu ocazia Zilei internaționale a femeii, abilitarea economică a femeilor. Multe rămân de făcut în ceea ce privește egalitatea de gen, fie că este vorba de reprezentarea în politică sau împărțirea muncii acasă, au spus eurodeputatele Constance Le Grip și Anna Hedh, membre ale comisiei pentru drepturile femeii.

5 provocări pentru egalitatea de gen        

În fiecare an, cu ocazia Zilei internaționale a femeii, Parlamentul European atrage atenția asupra unei teme legate de condiția femeii. Anul acesta am decis să punem în centrul atenției abilitarea economică a femeii.

Articole 

. ©AP Images/European Union-EP        

Anul acesta, de Ziua internațională a femeii, Parlamentul European pune în centrul atenției abilitarea economică a femeilor. Miercuri, 8 martie, eurodeputatul Ernest Urtasun (Verzi/ALE, Spania), autorul unui raport privind egalitatea dintre femei și bărbați, răspunde întrebărilor dvs. în direct, pe Facebook. Femeile încă au salarii și pensii mai mici decât bărbații, au acces limitat la pozițiile importante și sunt mai puțin reprezentate în politică. Participați la discuție pe Facebook!