Distribuiți această pagină: 

Articole 

Brexit: impactul asupra Irlandei.        

Parlamentul insistă asupra faptului că circumstanțele unice ale Irlandei, inclusiv chestiunea păcii în Irlanda de Nord, trebuie abordate în negocierile Brexit.

Articole 

Linii roşii pentru negocierile în vederea Brexit-ului        
Comunicat de presă 

Comunicat de presă 

O largă majoritate a plenului (516 voturi pentru, 133 împotrivă și 50 de abțineri) a adoptat o rezoluție în care sunt prezentate oficial principiile și condițiile cheie ale Parlamentului pentru a aproba acordul de retragere cu Marea Britanie. Un astfel de acord la sfârșitul negocierilor va avea nevoie de aprobarea Parlamentului European.

Conference of Presidents after the UK government’s triggered of Article 50 TEU        
Comunicat de presă 

Comunicat de presă 

Conferința Președinților a aprobat o propunere de rezoluție întocmită de liderii a patru grupuri politice și Comisiei pentru afaceri constituționale, în care stabilesc condițiile pentru aprobarea finală de către Parlamentul European a oricărui acord privind retragerea Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord din UE. Proiectul de rezoluție va fi dezbătut și votat în plen miercurea viitoare, în cadrul sesiunii de la Strasbourg.

UK referendum: European Parliament debate on outcome and consequences        
Comunicat de presă 

Comunicat de presă 

În deschiderea sesiunii extraordinare, Președintele Martin Schulz a subliniat că este prima dată când o sesiune plenară a fost convocată într-un timp atât de scurt, însă decizia cetățenilor britanici de a părăsi UE este, de asemenea, fără precedent. El l-a salutat călduros pe Lord Hill și i-a mulțumit pentru activitatea din Comisie și pentru decizia de retragere după ce a făcut campanie pentru rămânerea Marii Britanii în UE. Declarația sa a fost urmată de aplauzele deputaților și ale comisarilor