Securitate
Produse pentru această categorie

Pentru a spori transparența și a reacționa la evoluțiile tehnologice precum monedele cibernetice, UE își actualizează legislația împotriva spălării banilor și finanțării terorismului.

Combaterea terorismului necesită abordarea unor chestiuni precum luptătorii străini, controalele la frontieră, reducerea finanțării. Detalii despre politicile UE de combatere a terorismului.

Schengen, spațiul de călătorie fără frontiere a UE, acoperă 26 de țări. Citiți articolul nostru pentru a afla care țări sunt membre și cine este probabil să adere în continuare.

UE ar putea cheltui bani pentru apărare pentru prima dată. Eurodeputații sunt gata să înceapă discuțiile cu statele pentru dezvoltarea și achiziționarea în comun a echipamentului militar.

Controalele exporturilor sunt revizuite pentru ca bunurile și tehnologiile, precum instrumentele de supraveghere cibernetică, să nu poată fi utilizate pentru încălcarea drepturilor omului.

Deputații europeni doresc un sistem de avertizare rapidă mai eficient și interzicerea substanțelor suspecte de a fi dăunătoare.

80% dintre europeni doresc ca UE să facă mai multe pentru combaterea terorismului, conform ultimului sondaj Eurobarometru.

„Barcelona este aproape de inima tuturor europenilor”, a spus președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, vorbind despre atacurile din Spania.

Într-un context internațional imprevizibil, Parlamentul solicită o apărare europeană eficientă și noi măsuri pentru a îmbunătăți securitatea cetățenilor.

La câteva zile după atacul terorist de la Londra, ministrul german de interne, Thomas de Maizière, și omologul său francez, Matthias Fekl, au discutat pe 27 martie despre situația securității în UE cu deputații europeni de la comisia pentru libertăți civile. Ambii au subliniat necesitatea securizării frontierelor externe, a ameliorării schimbului de informații între state și a abordării noilor provocări precum radicalizarea și terorismul.

Amenințarea teroristă, nesiguranța energetică și atacurile informatice stârnesc îngrijorări legate de securitate. Este politica externă și de securitate comună îndeajuns de eficientă? Într-un proiect de rezoluție dezbătut miercuri, 15 martie, în plen, deputații europeni arată că statele membre ar putea îmbunătăți cu ușurință capacitățile de apărare dacă pun laolaltă resursele și își coordonează inițiativele.

Roboți industriali, echipamente medicale, drone, jucării, aparate de uz casnic... Inteligența artificială joacă un rol important în viața noastră. Parlamentul dorește să creeze un cadru legal pentru aspectele juridice și etice legate de robotică. Deputații votează pe 15 februarie, în plen, la Strasbourg, un raport al deputatei Mady Delvaux (S&D, Luxemburg), ce solicită Comisiei propuneri legislative pentru reglementarea aspectelor de natură civilă privind utilizarea roboților.