Distribuiți această pagină: 

Deputații europeni dezbat cu experți viitorul drepturilor de autor în Europa 

Este esențial ca legislația din domeniul drepturilor de autor să fie adusă la zi conform dezvoltărilor tehnologice, astfel încât piața unică digitală să poată oferi noi servicii și acces ușor la conținut, deschizând noi oportunități pentru creștere. Eurodeputații de la comisiile pentru afaceri juridice și cultură dezbat pe 11 noiembrie viitorul drepturilor de autor în Europa cu experți, academicieni, reprezentanți ai creatorilor de conținut, distribuitori și experți de la Comisia Europeană.

Președintele noii Comisii Europene, Jean-Claude Juncker, a anunțat că în primele șase luni ale mandatului său va lua măsuri de modernizare a regulilor referitoare la drepturile de autor „în lumina revoluției digitale și a schimbării comportamentului consumatorului”.


Comisia a lansat o consultație publică în decembrie 2013, care s-a încheiat în martie 2014 și a generat 9.500 de reacții de la utilizatori, autori, edituri și alți actori din domeniu.


Faceți clic aici pentru mai multe știri de la Parlamentul European.


În februarie 2014, Parlamentul European a adoptat noi reguli privind drepturile de autor în domeniul muzicii, pentru a facilita furnizorilor online obținerea licențelor de a distribui muzică în mai multe state.