Terorism: 80% dintre europeni doresc ca UE să facă mai multe pentru abordarea amenințării 

 
 

Distribuiți această pagină: 

80% dintre europeni doresc ca UE să facă mai multe pentru combaterea terorismului, conform ultimului sondaj Eurobarometru.

Cameră de supraveghere - ©AP Images/European Union - EP 

Dintre toate domeniile politice menționate în sondaj, terorismul este cel în care cei mai mulți europeni au dorit implicarea mai profundă a Uniunii Europene. 68% dintre respondenți doresc ca UE să se implice mai mult și în domeniul securității și apărării.

 

Parlamentul lucrează la o serie de măsuri privind securitatea.

 

Noile reguli pentru contracararea amenințării luptătorilor străini și atacurilor „lupilor singuratici” au fost aprobate de Parlament în februarie. Călătoria în străinătate pentru a recruta sau a primi o formare în scopuri teroriste este acum o infracțiune în întreaga UE, în timp ce toate țările Uniunii trebuie să verifice în mod sistematic în bazele de date toate persoanele care trec frontierele externe.

 

În iulie, Parlamentul a aprobat înființarea unei comisii speciale însărcinate cu examinarea măsurilor de combatere a terorismului luate în UE și cu examinarea eventualelor deficiențe. Deputații europeni vor prezenta un raport final după 12 luni.

 

Pentru a combate finanțarea terorismului, Parlamentul lucrează la o revizuire a directivei UE împotriva spălării banilor. Se speră că noile reguli vor facilita schimbul de informații între unitățile de informații financiare naționale.

 

Deputații europeni vor finaliza, de asemenea, în lunile următoare, noul sistem de intrare / ieșire din UE care va înlocui ștampilarea pașapoartelor cu un sistem electronic ce stochează date despre persoana respectivă.

 

Consultați dosarul nostru pentru a fi la curent cu reacția Parlamentului la amenințarea teroristă.

 

Despre sondaj

 

Sondajul Eurobarometru a fost realizat cu 27.901 de persoane din toate țările UE în perioada 18-27 martie și este reprezentativ pentru întreaga populație.