Simpson: Revizuirea drepturilor pasagerilor va închide breșele existente 

 
 

Distribuiți această pagină: 

Brian Simpson: Când faci o rezervare online, primul preț pe care îl vezi ar trebui să fie prețul final. 

„Vrem sau nu, teroriștii încă au ca obiectiv aviația. Trebuie să rămânem vigilenți“, a spus președintele comisiei pentru transport de la Parlamentul European, Brian Simpson, în cadrul unui chat pe Facebook, miercuri. Dumnealui crede însă că unele restricții, precum prezența lichidelor în bagajul de mână, ar putea fi eliminate. Discuția cu europenii s-a concentrat pe siguranță și drepturile pasagerilor.

„Am dezvoltat dispozitive capabile să detecteze explozivele din lichide, de aceea cred că putem elimina din ianuarie anul viitor restricția legată de prezența lichidelor în bagajul de mână“, a spus domnul Brian Simpson (Grupul Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților din Parlamentul European, Regatul Unit).


Dumnealui a spus că dorește închiderea breșelor existente în drepturilor pasagerilor în UE și va acorda o atenție deosebită acestui dosar, arătând și că este posibil ca autoritățile de punere în aplicare a drepturilor să nu își fi făcut treaba cum trebuie.


„Când faci o rezervare online, primul preț pe care îl vezi ar trebui să fie prețul final. Companiile arată acum un preț mai mic, la care adaugă mici sume pe parcursul rezervării. Aș vrea să văd un regulament în acest sens“, a spus domnul Simpson despre prețurile zborurilor.


În privința companiilor care dau faliment, „Parlamentul European a cerut un fond administrat de Comisia Europeană pentru repatrierea cetățenilor UE. Fondul ar putea fi finanțat prin adăugarea unui euro la fiecare bilet de avion. Din păcate, Consiliul și companiile nu agreează această idee“, a mai spus dumnealui.