Mikael Gustafsson: „Susțin calitatea echilibrului muncă-viață personală atât pentru bărbați cât și pentru femei“ 

 
 

Distribuiți această pagină: 

Președintele comisiei pentru drepturile femeilor și egalitatea de gen de la Parlamentul European, Mikael Gustafsson, a vorbit cu europenii despre drepturile femeilor 

Salarii mai mici, discriminare în angajare, violența domestică: femeile trebuie să înfrunte astăzi multe provocări. Președintele comisiei pentru drepturile femeilor și egalitatea de gen de la Parlament, Mikael Gustafsson, a vorbit despre aceste chestiuni ieri, cu fanii Parlamentului, pe Facebook. Dumnealui a arătat și cum a afectat criza mai mult femeile decât bărbații: „mai multe femei decât bărbați lucrează în sectorul public, care a fost afectat semnificativ de măsurile de austeritate“.

Chat-ul a avut loc înaintea Zilei internaționale a femeii, care anul acesta este dedicată la Parlament femeilor afectate de criză. „Cred că este important ca femeile să fie independente din punct de vedere economic, deoarece această independență le permite să facă parte din societate în termeni de egalitate“.


Domnul Gustafsson a spus că este în favoarea unei cote de 50% femei în consiliile de administrație. „Astăzi avem o cotă neoficială de bărbați: bărbații numesc bărbați care aleg tot bărbați pentru celelalte posturi și ciclul continuă“. Dumnealui a sprijinit cote pentru femei și în instituțiile UE.


Mulți fani au întrebat despre părinții care stau acasă pentru a avea grijă de copii. „Ambii părinți ar trebui să aibă dreptul de a combina muncă și viața de familie; astfel, copiii pot profita de amândoi“, a spus domnul Gustafsson.


Dumnealui a adăugat că în următoarele luni, comisia sa se va concentra pe felul în care criza a afectat egalitatea de gen, modalitățile de combatere a prostituției și protecția drepturilor de reproducere. Dumnealui a mai ridicat problema sexualizării femeilor în presă: „mă deranjează să vad că bărbații consideră că au dreptul de acces la trupurile femeilor, prin publicitare, TV, prostituție sau violență“.


Deputaţii europeni vor vota un raport privind stereotipurile de gen în plen, săptămâna viitoare.